Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vreest niet voor zware loting: ‘Willen uitdaging aangaan’

Erik ten Hag zag hoe zijn ploeg ondanks een onrustige openingsfase won van Young Boys (0-2) en daarmee de kwartfinale bereikte. Ajax wordt tijdens de loting waarschijnlijk gekoppeld aan een sterke tegenstander, maar Ten Hag stelt dat zijn ploeg daar klaar voor is.

19 maart 2021 - 10:00
Tenhaglotingyb800
Ten Hag zag dat Ajax het in de openingsfase even lastig had. © Pro Shots

Het duurde niet lang, maar in de openingsfase was er toch nog heel even de angst dat het wel eens een spannend potje kon gaan worden. Young Boys tapte uit een ander vaatje dan een week eerder in Amsterdam en dook dan ook twee keer gevaarlijk op voor het doel van Ajax.

 “In de rats is een groot woord,” zo antwoordt de trainer op de vraag van ESPN of Ajax in de openingsfase door Young Boys in de problemen werd gebracht. “Maar je weet dat ze optimistischer gaan spelen. We waren onrustig in balbezit, raakten de bal veel te snel kwijt en dan maak je een opportunistische tegenstander sterk.”

Toen Young Boys rond de twintigste minuut in de fout ging bij een ingooi, was het wel gedaan met de opportunistische tegenstander. Ryan Gravenberch veroverde de bal en niet veel later lag deze in het netje. Daarmee ging ook gelijk het laatste sprankeltje Zwitserse hoop in rook op.

“Ryan had in het begin wat moeite met zijn positie. Hij speelde in een controlerende rol bij balverlies, want hij kan met zijn snelheid dingen corrigeren. In het begin was dat wat zoeken, maar bij de openingsgoal deed hij precies het juiste. Hij staat aan de basis van die treffer door een heel beslissend duel te winnen.” 

Nadat Dusan Tadic vanaf de stip de 0-2 tegen de touwen had gewerkt, kon Ten Hag vast vooruitkijken naar de volgende wedstrijden. Er stonden immers een aantal spelers op scherp, terwijl sommige Ajacieden kampten met pijntjes. “We houden rekening met de belasting van de spelers, zeker ook qua gele kaarten.”

Ten Hag wordt ook nog even naar de loting gevraagd, maar zoals altijd wil de trainer niet te ver op te zaken vooruitlopen. “We kijken van ronde naar ronde en zien wel wat er uitkomt. Het wordt waarschijnlijk een mooie, maar ook een zware tegenstander. Daar houden we van, want we willen die uitdaging graag aangaan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >