Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg ziet alles wat hij nu meepakt vooral als bonus

De terugkeer van Maarten Stekelenburg is nogal anders uitgepakt dan hij vooraf had verwacht. Op een positieve manier wel te verstaan. De goalie staat ineens weer wekelijks onder de lat. Het is voor Stekelenburg een soort tweede jeugd die in volle gang is.

17 maart 2021 - 11:04
Steekinvi800
Stekelenburg onder de lat bij Ajax voelt in ieder geval vertrouwd. © Pro Shots

Als je Stekelenburg voorafgaand aan dit seizoen had verteld dat hij elke wedstrijd zou keepen, dan had hij je waarschijnlijk voor gek verklaard, maar de realiteit leert dat hij toch echt wekelijks onder de lat staat. De reden achter zijn speelminuten is natuurlijk verre van fijn, maar Steek weet ook dat hij er gewoon moet staan.

“Het is verschrikkelijk voor Andre en Ajax wat er is gebeurd,” vertelt Stekelenburg aan Voetbal International. “Maar ik kon er zelf ook niets meer aan veranderen. De knop moest om en dat heb ik direct gedaan. Ik moet doen waarvoor Ajax me heeft gehaald. En dat is er staan wanneer er een beroep op mij wordt gedaan.” 

Ondanks het gebrek aan ritme hoefde Stekelenburg niet te wennen aan een terugkeer onder de lat. “Natuurlijk zijn wedstrijden anders dan trainingen, maar ik ging wel altijd volle bak. Ik miste geen training en voel me fysiek ook heel goed. Ik merk dat ik daar nu voordeel van heb.” 

Een basisplaats bij Ajax was tot voor kort niet bepaald realistisch voor Stekelenburg, maar een terugkeer in de voorselectie van het Nederlands elftal? Dat zag hij al helemaal niet aankomen. “Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar tot voor kort hield ik er natuurlijk geen rekening meer mee. Mijn focus lag vol op Ajax, dan is Oranje niet iets waar je aan denkt. Maar die situatie is veranderd.”

En of de situatie is veranderd. Eerste doelman bij Ajax, strijden op drie fronten en een plekje in de voorselectie van Oranje. Je zou kunnen zeggen dat de tweede jeugd van Stekelenburg in volle gang is. “Zo kan je het zien, ja. Ik heb het er ook weleens over met vrienden. Alles wat ik nu nog meepak is bonus.”

“Ik hoopte dat ik mijn loopbaan kon afsluiten bij Ajax. Het voelt lekker dat dit nu kan. En voor mij is het spelen om de prijzen weer heerlijk. Het voelt zo lekker in deze fase van het seizoen nog mee te doen om drie prijzen. En dan ook nog eens als eerste keeper. Dat hadden we ook niet van tevoren kunnen bedenken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >