Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meester Tjeerd geeft elke vrijdag les in zijn Ajaxshirt

Lekker in je Ajaxshirtje naar school? Als je Tjeerd de Jager als meester hebt, dan is dat geen enkel probleem. Nee joh, deze meester staat zelf graag voor de klas in zijn Ajaxshirt! Zo’n leraar willen we natuurlijk allemaal wel, toch? Reden genoeg om eens met Tjeerd te bellen.

09 maart 2021 - 08:44
Tjeerd 1200
Zo'n meester willen alle Ajaciedjes wel! © Tjeerd de Jager

Hoi meester Tjeerd, jij bent wel voor Ajax hè, haha!
“Behoorlijk ja. Niet altijd geweest trouwens. Ik was vroeger, als klein jongetje, voor FC Twente. Dat is al heel lang geleden hoor, want ik ben inmiddels 50 jaar. Hoe ik dan voor Ajax ben geworden? Mijn jongste zoon is nu 17 en al jaren groot fan van Ajax. Hij was als klein ventje al vroeg lid van de Ajax Kids Club en deed ook mee aan Ajax Kids Tours. Hij is ook twee keer als mascotte met een speler van Ajax het veld opgelopen. Door mijn zoon kwam ik steeds vaker bij Ajax en daardoor groeide mijn liefde voor de club enorm.”

Op welke school ben je meester en aan welke groep geef je les?
“Ik geef les op basisschool De Achtbaan in Tiel. Ik sta voor groep 5, dus dat zijn kinderen van 7-8 jaar. Daarvoor gaf ik 18 jaar les op De Horizon in Amsterdam. Daar waren ze natuurlijk bijna allemaal voor Ajax!”

'Ik heb een poster van Klaas Jan Huntelaar in de klas hangen'

Ga je veel naar wedstrijden van Ajax?
“We proberen zo veel mogelijk thuiswedstrijden mee te pakken, maar ik wil dolgraag een seizoenkaart hebben.”

Wat merken de 22 kinderen in jouw klas ervan dat jij voor Ajax bent?
“Ik doe aan ‘voetbalshirtjesvrijdag’! Dat betekent dat ik zelf elke vrijdag voor de klas sta in een Ajaxshirt. De kinderen in mijn klas mogen dat ook. Ook op wedstrijddagen trek ik een shirt van Ajax aan. Bijvoorbeeld als Ajax doordeweeks een belangrijke Europese wedstrijd speelt. Mijn collega’s zien mij dan binnenkomen en weten dan ook gelijk dat er die dag een belangrijke wedstrijd wordt gespeeld.”

Je kunt ook wel een Ajaxdictee beginnen voor je leerlingen!
“Haha, dat doe ik dus ook. Echt waar! We hebben elke dag dictee in de klas, maar als Ajax speelt, dan maak ik er ook echt een Ajaxdictee van, dus met woorden die over Ajax, de stad Amsterdam en voetbal gaan.”

Verhaal gaat door onder Insta-post

Haha, mooi! Hoeveel Ajaxshirtjes heb je in je kast hangen?
“Een shirtje of 20, denk ik. Mijn mooiste shirt is het derde shirt van Ajax, van dit seizoen. Die zwartkleurige met goud. Toen ik 50 jaar werd, kreeg ik van mijn kinderen een thuisshirt van Ajax met rugnummer 50 en mijn voornaam achterop. Die draag ik ook graag.”

Hoe reageren collega’s en leerlingen erop dat je voetbalshirts draagt voor de klas?
“Mijn collega’s vinden het wel grappig. Soms komen kinderen uit andere klassen even om de hoek kijken om te zien wat ik nou weer aan heb. De reacties zijn eigenlijk altijd wel leuk.”

Wie is jouw favoriete speler van Ajax?
“Ik heb er twee. Allereerst aanvoerder Dusan Tadic. Hoe hij met het publiek omgaat, vind ik mooi. Maar ik ben ook echt fan van Klaas Jan Huntelaar, al is hij natuurlijk vertrokken. Ik heb ook een grote poster van Klaas in de klas gehangen. Verder zat Quincy Promes vroeger bij mij op school, maar jammer genoeg kreeg hij van een collega les. Ik heb hem zelf nooit in de klas gehad.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >