Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber vraagt Ten Hag om uitleg over pikorde op rechtsback

Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Devyne Rensch... En dan is er nog Sean Klaiber, maar welke rol is er weggelegd voor de zomerse aankoop? Dat wilde Klaiber zelf ook wel eens weten. Vandaar dat hij tekst en uitleg vroeg aan Erik ten Hag. En kreeg. De stand van zaken is duidelijk.

04 maart 2021 - 10:07
Klaiberheeajabekercar
Klaiber beleefde in Friesland een gemakkelijke tweede helft. © Pro Shots

Klaiber werd door Ajax gekocht als achtervang voor Noussair Mazraoui, die ook dit seizoen weer vaker afwezig is dan je graag zou willen. In die zin is het dus logisch dat er een extra rechtsachter werd aangetrokken, maar je weet bij Ajax ook: er dient zich altijd jeugd aan.

Ten Hag legde al eens uit dat Timber en Rensch bij Jong Ajax inhoud konden kweken om op die manier later in het seizoen van waarde te kunnen zijn. Maar is het dan logisch dat Klaiber – een kleine blessure ten spijt – tot begin maart moest wachten op zijn eerste minuten van 2021?

Dat wilde Klaiber zelf ook wel eens weten, zo deelde hij mee na het afvinken van de halve finale tegen sc Heerenveen. Ajax won met 0-3 en dit keer is Klaiber niet geschorst voor de eindstrijd. Daarom 'ziet' hij de bekerfinale met veel plezier tegemoet.

“Het hoort bij Ajax. Er komt altijd talent bovendrijven. Er is sowieso veel concurrentie bij een grote club. Je moet altijd 'aan' staan, altijd leveren. Ik was geblesseerd aan mijn lies en de jongens die in januari speelden, deden het goed. Als ik de trainer was, had ik ze ook laten staan,” aldus Klaiber tegenover Het Parool.

“Ik ben wel op Ten Hag afgestapt, want ik ben met een reden gehaald. Als je me haalt, moet je me soms ook gebruiken. De trainer gaf me eerlijk uitleg. Prima. Gaan we weer door,” vervolgt Klaiber, die blij is met het beeld dat de trainer hem schetste. Misschien is het voor hem iets gemakkelijker om op Ten Hag af te stappen met zo'n vraag, omdat de twee elkaar al jaren kennen.

“De jongens zien dat ik er keihard voor werk. Maar ook als ik niet speel, ben ik een teamspeler. Ik ben er voor iedereen. Ik jut de hele groep op. De trainer vertelde dat ik mijn kansen moet pakken als die zich weer voordoen. Als ik erin kom, moet ik doen wat ik heb gedaan: mezelf laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >