Nieuws

Jong Ajax knokt zich tegen Roda JC in slotfase naar puntje

Het is Jong Ajax vrijdagavond gelukt om weer eens een puntje te scoren. Tegen Roda JC keek de talentenploeg lang tegen een 2-0-achterstand aan, maar wist het zich in de slotfase toch nog naar een puntje te knokken (2-2).

12 maart 2021 - 22:51
Rodjaj800
Er viel voor Jong Ajax eindelijk weer wat te juichen! © Pro Shots

Ajacieden die de televisie niet gelijk vanaf de aftrap aan hadden staan, hoeven zich geen zorgen te maken over dat ze iets hebben gemist. Het eerste halfuur stond namelijk vooral in het teken van slordige passes, een laag tempo en geen grote kansen. Roda kwam iets vaker in de vijandelijke zestien dan Jong Ajax, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Een saaie eerste helft leek te eindigen met de brilstand op het scorebord, ware het niet dat Roda enkele seconden voor het rustsignaal toch nog op voorsprong kwam. Dylan Vente snelde simpel langs de verdediging van Jong Ajax en gaf voor, waarna Erik Falkenburg alleen nog maar hoefde af te werken.

Na de thee leefde de wedstrijd wat meer op. Het tempo werd opgeschroefd en beide ploegen speelden een stuk doortastender. De weg naar het doel werd sneller gevonden, waardoor er in een paar minuten tijd al meer grote kansen bij elkaar werden gespeeld dan in de gehele eerste helft.

Waar Jong Ajax het alleen naliet om de kansen af te maken, was Roda een stuk effectiever. Een tweede doelpunt van de thuisploeg liet dan ook niet lang op zich wachten. Vente werd door Patrick Pflücke in de diepte gestuurd en faalde niet oog in oog met Dominik Kotarski, die sowieso al niet zo’n gelukkige avond tussen de palen beleefde.

Met de 2-0 leek de wedstrijd beslist, maar niks was minder waar! Een door Neraysho Kasanwirjo raak geschoten pingel zorgde ervoor dat Jong Ajax er weer in ging geloven. En met resultaat, want niet veel later kopte Enric Llansana de gelijkmaker tegen de touwen. Zo wisten de talenten in de slotfase zich alsnog naar een puntje te knokken.

Of de weg naar boven hiermee is gevonden, is altijd even afwachten. De talenten mogen in ieder geval al weer snel aan de slag, want maandag nemen ze het op tegen de leeftijdsgenoten van AZ.