Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind treft Manchester United liever niet nu, maar pas in finale

We mogen eigenlijk niet over de Europa League-finale praten van Erik ten Hag, want er kan nog zo veel gebeuren. En zo is het ook hoor, begrijp ons niet verkeerd! Maar als Daley Blind na de 0-2-zege op Young Boys het woord finale in de mond neemt, dan ontkomen we er niet aan.

19 maart 2021 - 07:03
Blind 1200 Yb
Blind had de wedstrijd eigenlijk best graag uitgespeeld. © Pro Shots

De verdediger miste de heenwedstrijd tegen Young Boys, maar was voor de return op het Zwitserse kunstgras gelukkig weer van de partij. Knieklachten hielden de in Bern als middenvelder spelende Blind de afgelopen weken aan de kant, maar hij bereikte nu met zijn ploeg de kwartfinale van de Europa League.

Blind speelde een dik uur in Bern, maar had de wedstrijd best graag afgemaakt. Ten Hag nam echter geen risico met zijn strateeg, want met geel op zak stond de Ajacied op scherp en het kon bovendien geen kwaad hem te vervangen, gezien de wedstrijden die hij noodgedwongen vanaf de kant toekeek.

“De wissel was niet zozeer afgesproken,” vertelde Blind achteraf bij ESPN. “Het is nooit leuk om eraf te gaan, maar ik kon me er wel in vinden. Het is natuurlijk logisch, omdat ik er even uit ben geweest. Ik had graag blijven staan, maar de trainer bepaalt. Misschien was zijn overweging dat ik op scherp stond.”

Dat laatste lijkt geen gekke gedachte, want om precies die reden leek Ten Hag ook Nico Tagliafico en David Neres voortijdig naar de kant te halen. Ook zij zouden bij een gele kaart geschorst zijn voor het eerste kwartfinaleduel.

Manchester United is daarin één van de mogelijke tegenstanders. Blind ziet een confrontatie met zijn voormalige club wel zitten, terwijl ook Ajax nog een fikse appel heeft te schillen met de Engelsen. Die emotie zal Blind niet voelen, want hij stond destijds in Stockholm aan de goede kant van de score en mocht de cup liften.

Blind: “Het zou wel leuk zijn om Manchester United te treffen, maar als ik moet kiezen, het liefst in de finale. Daar moeten we eerst nog maar zien te komen, dus laten we het stap voor stap bekijken en eerst afwachten wie we in de volgende ronde treffen.”

Ajax weet vrijdag wat de volgende uitdaging wordt. De loting voor de kwartfinale begint om 13.00 uur in Nyon, waarna ook direct wordt doorgeloot voor de halve finale.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >