Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajakkes, Pisvee en Feyenooit, kom op zeg…

Ik ga mij hier misschien niet heel populair mee maken, maar er moet mij echt iets van het hart. Ik krijg namelijk nogal kromme tenen als iemand het over Ajakkes, Pisvee of Feyenooit heeft. Is dat kinderachtige gedoe nou echt nodig?

15 maart 2021 - 13:09
Blogpisvee800
Rivaliteit hoort erbij, maar die kinderachtige namen... © Pro Shots

Laat ik vooropstellen: rivaliteit tussen clubs hoort erbij. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet juich als PSV verliest, of als Feyenoord weer eens punten verspeelt. En ja, ook ik heb het wel eens over eierdopjes op het hoofd van Roger Schmidt. Maar die kinderachtige namen voor andere clubs? Daar kan ik niet zo goed tegen.

Het gaat zelfs zo ver dat PSV - Feyenoord geen topper meer mag worden genoemd, of dat we de term 'klassieker' maar beter kunnen afschaffen. Maar wees nou even eerlijk: de eerste helft van de topper tussen PSV en Feyenoord – die dus blijkbaar geen topper was – was toch gewoon fijn om naar te kijken? 

Het doet mij altijd een beetje denken aan de basisschool, waar het beste verweer ‘wat je zegt, ben je zelf’ was. Of dat je een klasgenootje niet uitnodigde voor je partijtje, omdat hij jou ook niet had uitgenodigd. Maar we zijn inmiddels allemaal volwassen geworden, toch? Dan kunnen we ons ook best een beetje naar onze leeftijd gedragen. 

We kunnen elkaar toch prima dollen zonder ons te verlagen naar het niveau van een tienjarige?

Ik vraag mij ook oprecht af of volwassen mensen er trots op zijn als ze namen als Ajakkes, Pisvee of Feyenooit de wereld in slingeren. Ik zie ook al voor me hoe autocorrect ze nog probeert te redden voordat ze zichzelf definitief voor schut zetten: 'bedoelde je PSV?'. En dat ze de clubnaam dan alsnog aanpassen naar een kinderachtige term. Dat is toch wel het toppunt van sneu...

Misschien maak ik mij er ook wel te druk om, maar ik kan er gewoon niet zo goed tegen. Volgens mij kunnen we elkaar als rivaliserende supporters prima een beetje dollen zonder ons te verlagen naar het niveau van een tienjarige.

Goed, ik zet mijn fles azijn weer terug in het keukenkastje. En oja, ik heb gewoon zin in de klassieker, hoor!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >