Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Vul de top 25 met oudste spelers die voor Ajax in actie kwamen!

Maarten Stekelenburg wordt zaterdag in Almelo, met 38 jaar en 144 dagen, de oudste speler van Ajax ooit in een eredivisieduel. Hij is er zelf niet van onder de indruk: “Is daar ook een prijs voor?” Wij zijn wel onder de indruk en persten rond dit thema een quizje uit ons toetsenbord! Doe je mee?

12 februari 2021 - 14:31
Stekelenburg 1200
Plots is Stekelenburg weer de eerste (en oudste) doelman van Ajax. © Pro Shots

Stekelenburg kwam lang niet voor in de top 25 met oudste Ajacieden, want hij vertoefde immers in het buitenland. Hij vertrok immers alweer tien jaar geleden vanuit Amsterdam naar AS Roma. Maar goed, nu is hij terug, heeft-ie al officiële minuten achter zijn naam en is daarmee met stip de oudste speler van Ajax ooit. De eredivisie komt hier snel bij.

En precies daarover gaat onze quiz. We hebben namelijk een top 25 gemaakt met oudste spelers die namens Ajax in actie kwamen. Of, nou ja, het is aan jou om deze lijst te vullen. Weet jij de 25 spelers te noemen die we in onderstaande lijst zoeken? Als hulplijn is het jaar waarin de speler zijn laatste wedstrijd voor Ajax weergegeven, evenals de leeftijd waarop hij dat duel afwerkte.

Stekelenburg kun je dus gewoon direct invullen. De doelman was precies 28 jaar, 4 maanden en 19 dagen oud, toen hij met Ajax in de beker aantrad tegen PSV (2-1). Feit is ook dat Stekelenburg niet snel ingehaald wordt. Na de dopingschorsing van Andre Onana gaat hij namelijk veel meer keepen dan hij bij zijn terugkeer ooit voor mogelijk hield.

Te beginnen in Almelo, op bezoek bij Heracles. Maar zo ver is het nog niet. Hoe ver het wel is? Nou, hoog tijd om onderstaand vraagstuk op te lossen. Je krijgt tien minuten de tijd om de namen in te vullen die we zoeken. Zet ‘m op!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >