Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana stelt dat hij zich vergiste in verpakking medicijn

Hoe kan het gebeuren dat je het verkeerde pilletje slikt? Dat is de vraag die beantwoord moeten worden nu blijkt dat Andre Onana voor een jaar is geschorst. De Uefa toont geen clementie en laat de keeper bloeden voor een overtreding van de dopingregels. Onana vindt de straf buiten proportie.

05 februari 2021 - 13:15
Onanareactiecar
Onana gaat een behoorlijk woelige periode tegemoet... © Pro Shots

Onana werd 30 oktober wakker met hoofdpijn en wilde een aspirientje nemen om later die dag 'gewoon' te kunnen trainen, maar hij vergiste zich. Een vergissing met grote gevolgen, zo blijkt nu. De doelman slikte namelijk geen aspirientje, maar een medicijn (plaspil) bedoeld voor zijn vrouw.

“Het medicijn was voorgeschreven aan mijn vriendin en ik verwisselde het met een aspirientje omdat de verpakkingen zo veel op elkaar lijken,” aldus Onana in een eigen verklaring. “Ik heb enorm spijt van mijn vergissing.”

Onana voegt toe dat hij begrip en respect kan opbrengen voor de dopingregels van de Uefa en dat hij begrijpt dat er straffen worden uitgesproken na overtreding. Maar de doelman is ook van mening dat hij wel erg hard wordt getroffen, nu hij een jaar niet kan keepen in Ajaxshirt.

“Iedereen weet dat ik een gezond leven leid en dat ik al vanaf de start van mijn loopbaan fel tegen het gebruik van ongeoorloofde middelen ben. Ik ben 24 jaar oud en in de gelukkige positie dat ik volop keep voor zowel Ajax als Kameroen. Ik wil graag zeggen dat ik geen doping nodig heb om mijn sportieve ambities na te streven.”

Onana omschrijft zichzelf als al vier jaar lang de beste doelman van de eredivisie en de laatste drie jaar ook van het continent Afrika, maar moet nu toch toekijken vanaf de zijlijn. Al is er nog een beetje hoop dat een beroepszaak de schorsing kan verkorten.

Onana: “Ik zal mijn schorsing aanvechten bij het CAS omdat ik mijn onschuld wil aantonen en mijn goede naam wil zuiveren. Ik hoop snel terug te zijn op het veld om mijn teamgenoten weer te helpen. Graag wil ik Ajax en de nationale ploeg van Kameroen bedanken voor hun vertrouwen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >