Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana mag wegens schorsing voor 'voetbalactiviteiten' zelfs niet trainen

De schorsing van Andre Onana is nog een stukkie zwaarder dan de gemiddelde uitsluiting. Omdat er sprake is van een dopingovertreding mag de doelman zolang zijn straf blijft staan ook niet trainen. Onana is namelijk geschorst voor alle 'voetbalactiviteiten'.

05 februari 2021 - 15:59
Onananiettrainencar
We zien Onana voorlopig onder geen enkele lat terug... © Pro Shots

Het is een kleine toevoeging in een toch al onheilspellend bericht. “De schorsing geldt voor alle voetbalactiviteiten,” lezen we op het digitale thuis van Ajax. En inderdaad, Edwin van der Sar bevestigde dat Onana van de Uefa zelfs niet zijn gezicht mag laten zien op het trainingsveld.

“Het klopt dat Andre ook niet mag trainen. Hij mag geen voetbalactiviteiten ondernemen. Niet bij Ajax. Hij mag wel behandeld worden, meen ik, als hij ergens last van heeft. Maar hij mag niet bij ons trainen,” reageert Van der Sar in een videogesprek met een groepje pers op de bizarre ontwikkelingen bij Ajax.

Ajax Life was benieuwd of een trainer van Ajax met Onana naar een neutraal veld mag uitwijken. We hebben David Neres bijvoorbeeld wel eens met een (externe) fysio in het Olympisch Stadion zien revalideren. “Ik weet het nog niet, want ik ben druk geweest met andere rompslomp,” reageerde Sar.

Het wrange is dat Onana's contract loopt tot de zomer van 2022, waardoor hij kort na aflopen van zijn huidige schorsing – die staat op één jaar – transfervrij de deur uit zou kunnen lopen. Op die manier is dit niet alleen een drama voor de 24-jarige Onana, maar ook voor Ajax.

De club onderneemt wellicht een poging om zijn contract te herstellen. Terwijl ook het doorbetalen van Onana – die onderaan de streep de club flink benadeelt – een dingetje kan worden. Van der Sar: “Dit is met name een klap voor Andre zelf, maar ook voor de club en alle supporters.”

“We gaan alles volgende week eens rustig bespreken, want het is duidelijk dat hier ook een economische waarde aan zit. Andre staat op het lijstje van veel clubs en ik weet dat het coronatijd is, maar een vertrek van Andre konden we niet uitsluiten. Hij vertegenwoordigt een aardige waarde in onze bedrijfsvoering.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >