Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax krijgt het voor elkaar opnieuw te verliezen van Dordt...

Het is en blijft dit seizoen een beetje behelpen met Jong Ajax. De ploeg bivakkeert in de grauwe middenmoot en slaagt er maar niet in om 2020/2021 een beetje glans te geven. En er worden ook gewoon punten weggegooid. Zoals maandag. Er werd opnieuw verloren (1-2) van FC Dordrecht.

16 februari 2021 - 10:12
Jongtegendordtcar
Ook Ünüvar maakt zijn belofte totaal niet waar... © Pro Shots

Dordt is het lelijke eendje van de Keuken Kampioen Divisie, want hoe leuk de club ook is, er wordt al een tijdje niet meer gepresteerd. De ploeg droeg de rode lantaarn, maar kan die nu overdragen omdat het De Toekomst met drie punten verliet.

Ondanks pittige blessures en stevige vormdips bij de grootste talenten moet een Jong Ajax met Kenneth Taylor, Lassina Traoré en Brian Brobbey binnen de gelederen natuurlijk 'gewoon' winnen. Helaas gebeurde er iets ongewoons, want de ploeg ging ten onder tegen de 'Schapenkoppen'.

Traoré leek een teleurstellende avond nog een beetje goed te maken door zijn handtekening te zetten onder de 1-0, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Dordrecht trof twee keer doel en Enric Llansana incasseerde een rode kaart.

Eenderde van het puntentotaal van Dordt werd afgesnoept bij de talenten van Jong Ajax: 6 van de 15 in totaal. Dat zijn natuurlijk statistieken waar niemand echt vrolijk van wordt, evenals een plek in het rechterrijtje. Hopelijk doet het desondanks iets voor de persoonlijke ontwikkeling van de Toekomsttalenten...

De ploeg van Mitchell van der Gaag mag het geschonden blazoen vrijdagmiddag (16.30 uur) proberen op te poetsen tegen SC Cambuur, maar laat dat nu net de koploper zijn. Anders volgt dinsdag een herkansing in duel met het leuk voetballende, maar wat wisselvallig presterende FC Volendam.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >