Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geeft voorsprong tegen FC Volendam op typerende wijze weg

Jong Ajax krijgt dit seizoen flink wat harde lessen te verduren. Voor de ontwikkeling van jong talent is het vaak goed om eerst een paar keer te vallen voordat je weer op kunt staan. Maar het scenario dat zich in het duel met FC Volendam ontvouwde, was wel heel wreed (3-2).

24 februari 2021 - 08:12
Volendamjaj800
Regeer wist zijn emoties na afloop niet in bedwang te houden. © Pro Shots

Wie dit scenario vooraf had opgeschreven, zou waarschijnlijk voor gek zijn verklaard. Een 0-2-voorsprong, voetballend de betere ploeg, werkelijk waar geen vuiltje aan de lucht, maar het toch voor elkaar krijgen om te verliezen? Het begint zo langzamerhand typerend te worden voor de talentenploeg...

En dat terwijl Jong Ajax helemaal niet zo’n slechte wedstrijd speelde. Vooral gedurende de tweede helft was het de bovenliggende partij. De jonge ploeg beloonde zichzelf dan ook met twee prima uitgespeelde treffers van Naci Ünüvar en Kian Fitz-Jim.

Zoals gezegd was er dus eigenlijk niks aan de hand, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor Jong Ajax. Na de aansluitingstreffer van Volendam voelde je al een beetje dat een gelijkmaker nog wel in de lucht hing, maar een overwinning? Dat had echt niemand meer verwacht.

De bizarre winnende treffer werd dan ook op een net zo bizarre manier ingeleid. Terwijl ze bij Jong Ajax nog wat beduusd waren door de gelijkmaker, zette Volendam vanaf de aftrap gelijk druk. Drie onbegrijpelijke passes later lag de bal in het netje, waarna de scheids gelijk voor het einde floot: 3-2.

Een pijnlijke les voor Jong Ajax. Zo pijnlijk zelfs dat Regeer – die bij de 3-2 in de fout ging – zijn gevoelens na afloop niet meer in bedwang kon houden. De aanvoerder liep zichtbaar gefrustreerd richting de catacomben. Een tikje geëmotioneerd zelfs.

En toch moeten de koppies weer omhoog en de borst vooruit. “We moeten door, snuiters,” zo zei een groot Ajacied ooit. Door gaat Jong Ajax dan ook, op maandag 1 maart om precies te zijn. Dan mag de talentenploeg de zure nasmaak proberen weg te spoelen op bezoek bij Excelsior.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >