Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jarno (16) wint tweede Fifa-toernooi na zenuwslopende finale!

Jarno Groote (16) is de tweede winnaar van ons online Fifa-toernooi voor leden van Ajax Jonge Schare. Hij perste flink wat mooie combinaties uit zijn PlayStation-controller en won uiteindelijk de zenuwslopende finale. Reden genoeg om effe te bellen, nietwaar?

24 februari 2021 - 13:58
Fifa Toernooi 1200
Focus. Concentratie. En klamme handjes! © Pro Shots

De honderd deelnemers zaten vrijdag ongetwijfeld met klamme handjes thuis voor de buis. In samenwerking met Bundled, de e-sports partner van Ajax, konden we weer een mooi online toernooi organiseren. Dat is fijn, zeker in deze rottige coronatijden.

Maar zoals dat altijd gaat met toernooien, kan er maar eentje de beste zijn. En dit keer was dat Jarno. Eens zien hoe hij terugkijkt op een paar uurtjes zweten achter de PlayStation!

Hi Jarno, gefeliciteerd met de toernooiwinst. Was het een eitje?
“Haha, nou, nee hoor. Ik heb tien wedstrijden gespeeld en sommige potjes waren best gemakkelijk, maar andere duels flink lastig. Ik won ze zeker niet allemaal met gemak.”

Maar ja, toch de finale gehaald. En gewonnen!
“Ja, superleuk! Ben ik ook best trots op, hoor. De vorige keer dat ik meedeed, strandde ik in de halve finale. Dit keer haalde ik de finale wel en won ik met 3-2.”

Dat was vast een spannende eindstrijd dan…
“Zeker. Ik stond 3-1 voor, maar toen ging mijn tegenstander druk zetten en werd het nog 3-2. Het werd echt even heel spannend. Uiteindelijk trok ik ‘m toch over de streep.”

Enne, wat levert zo’n toernooiwinst op?
“Ik heb een Ajaxshirt gewonnen met bedrukking naar keuze. Welke speler ik erop laat zetten? Eh, ik doe gewoon mijn eigen naam! Oh ja, ik mag binnenkort ook een online potje tegen Dani Hagebeuk spelen.”

Oké, dat is best stoer! Denk je dat je hem kunt verslaan?
“Eh… Nou ja, ik ga in elk geval mijn best doen om het hem zo moeilijk mogelijk te maken.”

Hoeveel Fifa21 speel je op een dag?
“Dat verschilt heel erg. Ik zit niet continu op mijn kamer te spelen of zo, haha. Ik vind de toernooien die jullie organiseren voor leden in elk geval erg tof. Het is superleuk om Fifa te spelen tegen andere Ajacieden en leeftijdsgenoten.”

Wie is jouw favoriete Ajacied?
“Pfoe, vind ik lastig. Ik moet kiezen? Dan zeg ik Antony.”

Een echte dribbelaar en man van de technische hoogstandjes. Werkt dat in Fifa ook?
“Eigenlijk niet. In Fifa21 kun je natuurlijk heus trucjes doen, maar het werkt beter om gewoon goed te combineren en op te bouwen richting de goal van de tegenstander.”

Wat is het grote geheim van goed Fifa spelen?
“Gewoon rustig spelen. Het moment afwachten waarop je het gaatje ziet. Beetje zoals hoe Ajax tegen Lille OSC speelde. Je hebt ook vaak wel snel door hoe je tegenstander speelt. Als iemand snel instapt en naar voren wil, dan speel je er simpel en rustig doorheen. Als iemand juist heel verdedigend speelt, dan moet je écht geduldig ‘breien’ om er doorheen te komen.”

Wil jij ook meedoen aan evenementen en prijsvragen van Ajax Jonge Schare én het magazine Ajax Life ontvangen? Sluit je dan snel aan. Een halfjaarlidmaatschap scoor je al voor 14 euro!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >