Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heracles nog altijd beetje beduusd door totstandkoming 0-1 van Ajax

Het verschil was klein, maar groot genoeg. Ajax boekte een zakelijke victorie (0-2) op Heracles en verstevigde nog maar eens zijn koppositie. Het opvallendste moment van de wedstrijd duurde maar liefst 3,5 minuut en behelsde de VAR-check na de openingstreffer. Twijfel regeert nog altijd bij de Heraclieden.

14 februari 2021 - 11:12
Herajabeduusdgoalcar
Wat als Breukers inderdaad was gaan liggen? © Pro Shots

Gek genoeg werden de laatste drie edities van deze wedstrijd gewonnen door Heracles. Er was rond dit affiche altijd wel weer iets te doen bij Ajax. Transferperikelen, vormcrisis, rampweek. Allemaal geen dingen waar je beter van gaat voetballen. Gelukkig staan anno 2021 alle seinen op groen.

Althans, pas 3,5 minuut na de rake knal van Davy Klaassen in de veertiende minuut sprong ook het laatste sein op groen. We moesten lang wachten omdat de VAR drukdrukdruk was met controle, administratie en verwerking. En misschien zien we nog een extra handeling over het hoofd.

Hoe dan ook, Tim Breukers is nog altijd niet heel blij dat het doelpunt werd goedgekeurd. Hij voelde de arm van Dusan Tadic in zijn gezicht en vond dat er sprake was van een overtreding. “Je moet bij de scheidsrechter zijn voor wel of niet,” verzucht Breukers voor de camera van ESPN.

“Tadic riep mij, maar ik kan er ook niets aan doen. Ik was er een beetje verontwaardigd over dat het zo lang duurde om alles te bekijken... Ik snap nog steeds niet waarom het zo lang duurde,” vervolgt Breukers, die na het laatste fluitsignaal een tweede onderonsje had met Tadic.

“Na de wedstrijd zei Tadic tegen mij: dan moet je gaan liggen. Hij ligt zelf ook best vaak op de grond. Maar dat gebeurt in het spel. We moeten er niet te moeilijk over doen. We kennen elkaar goed van onze tijd bij FC Twente. Tadic is een aardige vent, maar op het veld telt dat niet. Er was van ruzie geen sprake, hoor. Het was prima. En nu lekker verder.”

Lekker verder? De VAR spoelde de video een paar keer extra heen en weer om na te gaan of er soms nog sprake was van buitenspel. De lijntjes liepen uiteindelijk dwars door aangever Sébastien Haller en de laatste verdediger van Heracles. Gelijk, dus 'binnenspel'. Doelpunt goedgekeurd!

Trainer Frank Wormurth weet het Ajax keer op keer lastig te maken en had natuurlijk liever een andere uitkomst gezien. “De 0-1 kunnen we over discussiëren. Niet vanwege een overtreding – elkaar raken kan 'passieren', dat is normaal – maar buitenspel. Dat heb ik gehoord.”

“Zijn schouder staat buitenspel,” spreekt Wormuth zijn oordeel uit na het zien van de beelden. “Een centimeter? Ik weet het niet. Maar ik kan er nu niets aan doen. Maar pfoe, ze namen volop de tijd. Dan denk ik: kies voor David, niet voor Goliat, haha.”

Uiteindelijk legde het kleintje zich neer bij de nederlaag tegen de grote. Wormuth: “We hebben evenveel kansen gehad, maar de fantastische voetbalspelers van Ajax lieten geweldige balcombinaties zien.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >