Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke veertien Ajacieden speelden voor het eerst tegen amateurs in Arena?

Ajax speelt woensdagavond voor de vierde keer in KNVB-bekerverband tegen amateurs in de Johan Cruijff Arena. UDI’19 was in oktober 1998 de eerste amateurploeg die op bezoek kwam. Ajax won met 9-0, maar weet jij nog welke veertien Ajacieden daarvoor zorgden?

15 december 2021 - 10:23
Udi Quiz 1200
Weet jij bijvoorbeeld nog wie hier op doel vuurt...? © AFC Ajax

We maken ons op voor het bekerduel met BVV Barendrecht. Na UDI’19, ASWH en Spakenburg de vierde amateurclub waarmee Ajax de degens kruist in bekerverband in de Arena.

Dat gebeurde dus voor het eerst tegen UDI’19. Of wacht, we moeten compleet zijn. Opnieuw: dat gebeurde dus voor het eerst tegen UDI’19/Beter Bed. Weten we het nog? Het was een grappige avond met een hoog hoempapagehalte. Dat kwam mede door de meegereisde Brabantse supporters die er een groot feest van maakten op Amsterdamse bodem.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - BVV Barendrecht

Niets kon de stemming bederven. Ook niet dat Ajax al na elf minuten met 3-0 voorstond. De teller zou de tien niet aantikken en dus stond er na negentig minuten een 9-0-eindstand op het scorebord. De vijf plaatselijke blaaskapels die de ‘Ujense’ mannen op het veld ondersteunden, bleven vol gas gaan.

Het was hoe dan ook een bijzonder duel, waar in totaal veertien Ajacieden minuten kregen. Maar van welke veertien spelers maakte toenmalig trainer Morten Olsen gebruik? Die vraag leggen we graag bij jou neer. De namen kun je hieronder invullen en we zijn benieuwd hoe ver je komt. Je krijgt vijf minuutjes te tijd.

Laadt de quiz niet meteen goed in? Vernieuw dan even de pagina. Dat helpt vrijwel altijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >