Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey: ‘Ik had een doel voor ogen en dat pakte niet al te best uit’

Brian Brobbey is terug in Amsterdam. Terug in het shirt van zijn Ajax. De negentienjarige komt al na een halfjaartje Red Bull Leipzig terug naar de Johan Cruijff Arena. Op huurbasis tot het einde van het seizoen. Spijt van zijn eerdere vertrek heeft hij niet, maar hij is blij terug te zijn.

31 december 2021 - 15:16
Brobbey 1200 (2)
Toen tegen Pasveer, die nu zijn ploegmaatje is geworden. © Pro Shots

Dit maken we op uit zijn woorden in de Pantelic Podcast. De spits, die op 31 oktober 2020 in het thuisduel met Fortuna Sittard zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax maakte, spreekt openlijk over zijn band met Marc Overmars en Erik ten Hag en kijkt terug op zijn eerdere keus om Ajax te verlaten. Tot zijn vertrek kwam hij negentien keer in actie voor het eerste elftal, waarin hij zesmaal trefzeker was.

“Ik had in Leipzig een doel voor ogen, maar uiteindelijk pakte het niet al te best uit. Niet eens door het vertrek van de trainer en de technisch directeur. Als de trainer wordt ontslagen, moet je je sowieso opnieuw laten zien. Dat heeft er niks mee te maken,” aldus Brobbey, die benadrukt dat hij het avontuur ook echt zelf aan wilde gaan.

Dat neemt niet weg dat hij nu alweer de omgekeerde route bewandelt. Hij kijkt ernaar uit om weer met Ten Hag te werken. De trainer die eerder al liet weten hoe ongelooflijk zonde hij het vond dat de ontwikkeling van de jonge spits stil kwam te vallen in Leipzig.

“Ik heb een goede band met Erik. Hij is een hele goede trainer en ik kan me ontwikkelen als ik goed naar hem luister. Dat doe ik sowieso altijd. Hij kan soms wel streng zijn, maar dat is normaal. Je moet spelers op scherp zetten.”

Aanbevolen
Brobbey is op huurbasis weer fijn thuis bij Ajax

Dat Brobbey een bijzondere band met Overmars heeft, dat moge inmiddels ook duidelijk zijn. De directeur spelerszaken is dan ook uitermate in zijn nopjes dat zijn pupil weer ‘thuis’ is gekomen. “Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben,” aldus Overmars op de clubwebsite.

Brobbey zelf praat ook steevast positief over Overmars. “Hij is een hele eerlijke man. Hij zei tegen me: als je Ajax verlaat, ga je je jeugdjaren – je mooiste jaren – missen. Daar had hij sowieso gelijk in. Marc was er wel een beetje kapot van. Het is goed om terug te zijn. Amsterdam is sowieso mijn thuis en Ajax ook gewoon mijn cluppie.”

Een optie tot koop is niet bedongen, dus vooralsnog is Brobbey slechts het komende halfjaar Ajacied. Daarin wil de aanvaller zijn beste beentje voorzetten. “Ik ben tevreden als we alles winnen wat we kunnen winnen en ik mijn steentje kan bijdragen.”

Brobbey gaat maandag 3 januari met zijn medespelers op trainingskamp naar Portugal om zich daar voor te bereiden op het hervatten van de eredivisie. Met Sébastien Haller actief op de Afrika Cup is de kans groot dat het kind van de club een grote rol gaat spelen in de uitduels met FC Utrecht en PSV.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >