Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax zorgt ook in ons fotoverslag voor mooi slotakkoord van 2021!

De Ajacieden kunnen aan het kerstdiner! Na de 5-0-overwinning op Fortuna Sittard zit de eerste seizoenshelft erop. In een steenkoude Johan Cruijff Arena zorgden de mannen van Erik ten Hag voor een mooi slotakkoord, dat uiteraard weer piekfijn is vastgelegd in ons fotoverslag.

Door Jordy Haak
23 december 2021 - 10:43
Antony Juicht 1200
Antony en juichen is een mooie combinatie. © De Brouwer

Met 56 doelpunten voor en slechts vier tegen kan Ajax terugkijken op een bijzonder productief halfjaar. Dat er toch twaalf verliespunten werden geleden in de eredivisie is daarom een smetje op de indrukwekkende cijfers. Gelukkig sloten de Amsterdammers het jaar 2021 wel stijlvol af.

De dik ingepakte Edson Álvarez (niet fit) en Lisandro Martínez (hamstringklachten) zagen vanaf de verder lege tribunes hoe hun ploeggenoten weinig moeite hadden met Fortuna. Uiteindelijk vielen er vijf treffers en daar zaten best een paar fraaie tussen.

Aanbevolen
Ajax sluit 2021 af met ruime zege op Fortuna Sittard en dit viel op

Zo noteerde Antony een voor hem kenmerkend doelpunt, waarbij hij naar binnen trekt en de bal in de verre hoek jaagt. Ook Sébastien Haller mocht in de absolute slotfase nog twee doelpunten aan zijn totaal toevoegen, waardoor de Franse Ivoriaan momenteel topscorer is in de eredivisie.

In de huiskamers konden we zodoende nog een aantal keer fijn opveren van de bank. Ajax kan donderdagavond toekijken hoe PSV presteert tegen Go Ahead Eagles. Daarna vliegen de spelers uit om met hun families de feestdagen te vieren en dan kan in 2022 de jacht op de kampioensschaal worden heropend.

Eerst genieten we nog even na van het toetje van 2021. Onze fotograaf De Brouwer bracht het treffen met Fortuna immers weer fraai in beeld. Ben je klaar met plaatjes kijken? Vergeet dan niet je stem uit te brengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >