Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dortmund wil volgens Ten Hag wraak: ‘Maakt ze extra gevaarlijk’

Ja, Borussia Dortmund werd in Amsterdam helemaal weggetikt door Ajax. En ja, de ploeg van Erik ten Hag won overtuigend met 4-0. Maar dat betekent niet dat de Ajacieden dit kunstje woensdagavond eventjes herhalen. De trainer weet dat Dortmund erop is gebrand om in eigen huis wat recht te zetten.

02 november 2021 - 19:32
Thperscobvb800
Ten Hag kijkt uit naar de ambiance in Duitsland. © AFC Ajax

Bij de loting voor groep C werd Dortmund al snel bestempeld als favoriet, niet wetende wat zich later in de Johan Cruijff Arena zou afspelen. Ajax gaf de Duitsers een flink pak slaag, maar om nu te stellen dat de Amsterdammers ineens poulefavoriet zijn, vindt Ten Hag wat te ver gaan.

“We hebben aangetoond dat we voor niemand angst hoeven te hebben,” aldus de trainer. “Ik zei eerder al dat geen enkele ploeg in Europa graag tegen Ajax speelt, maar we moeten wel beseffen waar we staan. We hebben drie wedstrijden gehad, maar er komen er ook nog drie.”

Om te beginnen met de kraker in Dortmund. Ten Hag verwacht een heel andere wedstrijd, maar ook vooral een tegenstander met flink wat revanchegevoelens. “Het zint ze natuurlijk niet dat ze met 4-0 van ons hebben verloren. We kunnen een reactie van ze verwachten en daar moeten we op voorbereid zijn.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: met welke Ajacieden herhaal jij stunt tegen Dortmund?

“Dortmund is op revanche berust,” zo vervolgt de trainer. “Dat maakt ze extra gevaarlijk. We moeten heel erg goed zijn om te winnen en wederom onze grenzen verleggen. Ze gaan ons niet meer zo makkelijk aan de bal laten, dus we moeten meer doen om in balbezit te komen en te blijven.” 

Ten Hag gaf in aanloop naar het heenduel al aan dat Dortmund wat te wachten stond qua ambiance in de Arena, maar ook in Duitsland weten ze prima hoe ze dat moeten aanpakken. “De entourage is hier geweldig. Het is een genot om te beleven, zeker voor degenen die op het veld staan.”

Dan nog eventjes over de stand in poule C. In theorie zou Ajax aan een puntje genoeg hebben om te overwinteren in de Champions League. “Natuurlijk moet je het richting de eindfase van een wedstrijd slim aanpakken,” zo stelt Ten Hag. “Maar we spelen altijd om te winnen.”

Aanbevolen
Herzliche Grüße uit Dortmund!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >