Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Bijzondere beelden: cultheld Suk jaagt zijn dromen na

Als we het over culthelden hebben, dan denken wij direct terug aan Hyun-Jun Suk. De Koreaan die op achttienjarige leeftijd een contract bij Ajax verdiende door zichzelf te verkopen aan het hek van de Arena. Hij denkt nog met regelmaat terug aan zijn periode in Amsterdam en dat levert mooie beelden op.

11 november 2021 - 10:54
Suk 1200
Suk wordt in de Arena enthousiast toegejuicht door de supporters. © AFC Ajax

Het verhaal is bijna te bizar om te geloven. Een Aziatische jongen die de halve wereld over reist om zijn voetbaldroom waar te maken. Met alleen een rugzak meldt hij zich langs het trainingsveld van Ajax, waar hij door toenmalig trainer Martin Jol prompt een stageplek en later zelfs een klein contract krijgt aangeboden.

Suk groeit uit tot een cultheld, die bij het warmlopen al uitbundig wordt toegejuicht door de supporters in de Arena. Ajax TV bracht vorig jaar een bezoek aan Suk, die op dat moment voetbalde bij het Franse Stade Reims. De ogen van de spits stralen nog steeds wanneer hij over Ajax praat en hij geeft aan blij te zijn dat we hem in Amsterdam nog niet zijn vergeten.

In de uitgebreide reportage doen oud-ploeggenoten hun verhaal over het sprookje van de Koreaan. We horen onder meer Siem de Jong en Dusan Tadic aan het woord. Jol legt nog eens uit waarom hij besloot om Suk een kans te geven en ook het gastgezin van Suk in Ouderkerk aan de Amstel wordt bezocht.

Aanbevolen
Unieke beelden: Suk deed volgens Jol net of hij het allemaal snapte

Zo ontstaat een compleet beeld van de voetbalnomade, die na zijn periode bij Ajax nog op avontuur ging bij FC Groningen, CS Máritimo, Al-Ahli, Nacional, Vitória Setúbal, FC Porto, Trabzonspor, Debrenceni VSC, Stade Reims en Troyes AC. Het mooiste is het misschien wel om de trots te zien bij Suk, wanneer hij over Ajax praat.

Op zijn arm staat een grote tatoeage van het clublogo, inclusief de drie andreaskruizen van de stad Amsterdam. En zijn grootste wens? Ooit terugkeren bij Ajax.

De reportage Alles op Suk vertelt het verhaal over de carrière van een cultheld, die zijn dromen waarmaakt door nooit op te geven. Best inspirerend en de video van 23 minuten is voorbij voor je er erg in hebt. Fijne content, zeker in de luwe interlandperiode. Vooral even kijken dus!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >