Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O18 doet goede zaken in Youth League met nipte zege op Besiktas!

Ajax onder 18 gaf het eerste elftal woensdagmiddag het goede voorbeeld door de leeftijdsgenoten van Besiktas Jimnastik Kulübü nipt met 0-1 te verslaan. Een fijne zege, want als Borussia Dortmund later op de dag gelijkspeelt of wint van Sporting CP, is overwintering in de Youth League een feit!

24 november 2021 - 14:23
Axel Dongen 1200
Van Axel Donger was de matchwinner in Turkije. © AFC Ajax

Waar het bij Ajax 1 woensdagavond vooral gaat om de eer, centen en coëfficiënten, daar moest Onder 18 nog serieus stevig aan de bak voor overwintering in de Youth League! De stand van zaken in Groep C was vooraf prima te betitelen als ‘razend spannend’. Ajax op plek twee, met Sporting hijgend in de nek, op slechts twee punten achterstand.

Een nieuwe zege op Besiktas was dus dik gewenst. De resultaten van Onder 18 waren tot dusver nogal wisselend. Uit bij Sporting speelde de ploeg van trainers Dave Vos en Steven Pienaar met 1-1 gelijk, waarna in Amsterdam al eens met 3-1 werd gewonnen van de Turken.

De dubbele ontmoeting met de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund was er eentje met twee gezichten. Op sportpark De Toekomst kregen de Ajacieden met 1-5 een enorm pak slaag, maar op Duitse bodem toonden de jonkies karakter door een 0-1-zege uit het vuur te slepen.

Karakter toonde het voor rust ook in Turkije, want Amourricho van Axel Dongen (17) was al binnen het kwartier trefzeker vanaf de penaltystip. Hoewel de Amsterdammers beter uit de verf kwamen, werd het doel voor rust niet meer gevonden.

Diezelfde rust werd door de thuisploeg goed aangenomen, want Charlie Setford moest meteen na de pauze vol aan de bak. Binnen één minuut was de doelman verantwoordelijk voor het keren van drie Turkse inzetten, waarna een vierde al snel volgde. Ajax in de achteruit en precies dat was niet de bedoeling.

De Turkse storm ging erna wel weer wat liggen, maar in de tegenstoot verprutsten de Ajax-tieners het vervolgens behoorlijk. Een uitbraak met een overtal van vier man had bijvoorbeeld veel beter uitgespeeld moeten worden. Onder 18 liet dat na, waardoor het spannender bleef dan nodig. Setford bleef gelukkig goed wakker, onder de lat. Ook de paal stond een keer goed in de weg.

Gescoord werd er – ondanks een enorme Ajaxkans voor Eskind Munk Dall – niet meer, waardoor Onder 18 drie belangrijke punten bijschreef. Bepaald niet fijn waren de rode kaarten voor Jaydon Banel en Mateja Milovanovic, vlak voor tijd. Een hoop geduw en getrek was het gevolg, waarna het eindsignaal gelukkig snel klonk.

Als Borussia Dortmund later vandaag ook wint van Sporting of een puntje pakt, dan is ook Ajax verzekerd van overwintering in de Youth League. Spannend!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >