Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Samenwerking met schreeuwende latino’s gaat Timber steeds beter af

We hebben het vaak over de stormachtige ontwikkeling van Jurriën Timber. Dat verdient de verdediger ook, maar hij draagt de defensie natuurlijk niet in zijn eentje. Samen met Lisandro Martínez en Edson Álvarez vormt Timber een bijna onverslaanbaar blok, dat slechts vier tegendoelpunten kreeg.

18 oktober 2021 - 17:34
Timberlatinos800
Timber, Martínez en Álvarez voelen elkaar steeds beter aan. © Pro Shots

Als Borussia Dortmund op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena en Timber aanschuift bij de persconferentie, weet je wel waar de meeste vragen over gaan: Erling Haaland. Het Noorse fenomeen is fit genoeg om aan te treden tegen Ajax, iets waar Timber naar uitkijkt. “Het wordt een mooie uitdaging,” aldus de verdediger.

Waar Dortmund een doelpuntenmachine in huis heeft, mag Ajax trots zijn op de verdedigers. De ploeg van Erik ten Hag kreeg dit seizoen slechts vier tegendoelpunten te verwerken, met dank aan het blok Timber-Martínez-Álvarez. Tegen sc Heerenveen (0-2) werd eens te meer duidelijk hoe kwetsbaar Ajax is zonder dit trio. 

Alles valt en staat met communicatie, zo weet Timber. In het begin was dat nog wel eens lastig, zeker gezien de taalbarrière. “Maar het gaat steeds beter. Op een gegeven moment voel je elkaar aan. We spelen nu langer samen en weten wat we van elkaar verwachten,” legt Timber uit.

Aanbevolen
Ten Hag verwacht kolkend stadion: ‘Dortmund gaat hier wat beleven’

Toen er vorig seizoen vooral in lege stadions werd gespeeld, was het communiceren met medespelers een stukje eenvoudiger. Maar nu al het lawaai vanaf de tribunes (gelukkig) weer is teruggekeerd, zijn er zwaardere middelen nodig. “Die latino’s kunnen wel aardig schreeuwen, dus dan heb je gelijk door wat je moet doen, haha!”

Ook Ten Hag is tevreden over de ontwikkeling van het defensieve trio. Wat hen op die posities zo sterk maakt? “Elk individu heeft veel potentieel. Ze brengen kwaliteiten mee die worden gevraagd op die posities. Als geheel functioneert het. Communicatie is daar erg belangrijk in. Wie doet wat en wanneer? Dat zit er bij hun goed in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >