Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Maak kans op een nostalgische Ajaxkalender met iconische beelden!

Soms komen er Ajaxproducten op de markt die echt tof zijn om te hebben. Wat dacht je van een jaarkalender vol voetbalromantiek. Dat is fijn hoor! Zeker wanneer hij vol staat met nostalgische Ajaxfoto's, die je op deze manier nog niet eerder hebt gezien.

04 oktober 2021 - 13:58
Selectie Kalender 1200
Ook deze bijzondere selectiefoto uit '91/92 tref je in de Ajaxkalender. © AFC Ajax

We horen je nu denken, wat is er dan zo bijzonder aan? Nou, dat zullen we je vertellen! Kick Uitgevers maakt voor deze Ajaxkalender gebruik van de diensten van Jakob Lagerweij, die verschillende foto’s uit de oude doos op een fenomenale wijze kleur heeft gegeven. Dat maakt de toch al toffe plaatjes nog indrukwekkender.

Zo krijgen we een bijzonder inkijkje in de geschiedenis van Ajax, aan de hand van dertien iconische foto’s. We zien Johan Cruijff schitteren tegen DWS, op 24 oktober 1965. De wedstrijd van zijn doorbraak. Normaal denk je daarbij direct aan zwart-wit-beeld, maar nu spat het rood-witte-tenue van het fotopapier!

“Mijn favoriet is een selectiefoto van Ajax uit seizoen 1991/1992,” vertelt Jaap Visser, schrijver/uitgever bij Kick Uitgevers. “We zien de spelers op het trainingsveld voor De Meer. Daarvoor staat een auto van de sponsor, met Leo Beenhakker die uit het raam hangt. Het is een leuke foto, een nostalgische foto en je schiet keihard in de lach wanneer je hem ziet.”

Kalender Ajax 2022

Bijna alle platen in de jaarkalender komen uit de vorige eeuw, al eindigen we met een met een recent nostalgisch beeld: het feest na afloop van de overwinning op Juventus van twee jaar geleden. De kalender is geproduceerd in A2 formaat. Je hebt dus echt iets aan de muur te hangen!

“Het inkleuren van nostalgisch zwart-wit-beeld is steeds populairder aan het worden. Ik ken mensen die vorig jaar zelfs twee kalenders hebben gekocht, omdat ze de foto’s ook wilden uitsnijden om ingelijst aan de muur te hangen,” weet Visser.

Wil jij ook zo’n toffe nostalgische Ajaxkalender? Dan loont het om je nu in te schrijven voor de voorverkoop. Je naam komt dan op een apart kalendervel te staan, onder de noemer ‘Wij zijn Ajax’. Dat maakt hem extra speciaal. Je scoort de kalender voor 24,95 euro. 

Wij van Ajax Life mogen daarnaast drie exemplaren weggeven aan leden van Ajax Life. Ben jij lid? Beantwoord dan de prijsvraag hieronder en wellicht kun jij je muur binnenkort opfleuren met nostalgische Ajaxfoto's. Meedoen kan tot en met zondag 10 oktober. De winnaars krijgen daarna bericht en ontvangen de kalender eind november.

Hoe vaak scoorde Johan Cruijff in het duel tussen DWS en Ajax in 1965?

Wil jij ook meedoen aan prijsvragen van Supportersvereniging Ajax? Sluit je dan snel aan en profiteer van deze en andere voordelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >