Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Daramy leerde bij FC Kopenhagen veel van ‘mooi persoon’ Fischer

Mohamed Daramy (19) heeft zijn eerste doelpunt in de Johan Cruijff Arena te pakken en genoot van de kennismaking met de Ajaxsupporters. Hij geeft in ons nieuwste magazine Ajax Life dan ook graag antwoord op supportersvragen.

14 oktober 2021 - 11:24
Daramy 1200
Altijd nederig blijven is een waardevolle levensles, aldus Daramy. © Pro Shots

Zo wilde SV Ajax-lid Jelle Bot weten welke Deense oud-Ajacied uit de historie van Ajax een groot voorbeeld is van Daramy. “Bij FC Kopenhagen keek ik graag naar Viktor Fischer, omdat hij op dezelfde positie speelde als ik,” stelt de aanvaller. “We hebben daar een aantal jaren samen gevoetbald. Bovendien hebben we enigszins dezelfde stijl. Ik heb veel van hem geleerd en hij heeft mij goed geholpen.”

“Hij is een geweldige speler en een mooi persoon,” vervolgt Daramy. “Nicolai Boilesen ken ik ook van Kopenhagen. Hij vertelde veel goeds over Ajax. De andere Deense Ajacieden uit het verleden ken ik vooral van televisie en sociale media.”

Aanbevolen
Laat je niet oplichten met dubieuze verkoop voor Ajax - Dortmund!

Daramy vertelt ook over andere voor hem inspiratiebronnen. Hij noemt daarbij meteen de namen van Marcus Rashford en Eden Hazard. Eerstgenoemde bestempelt de Ajacied zelfs als zijn idool. Het op snelheid passeren probeert Daramy dan ook zelf regelmatig toe te passen. De vragen van supporters strekken echter verder dan alleen voetbal!

“Je moet altijd nederig blijven en dezelfde persoon blijven,” geeft Daramy antwoord op de vraag van Melvin van Schaik over wat een waardevolle levensles was voor de voetballer. “Dat is waarom mensen van je houden en dat moet je niet veranderen. Ook niet als je profvoetballer bent. Blijf jezelf en concentreer je op je eigen doelen. Dat is de voornaamste les die ik altijd zal onthouden.”

Dat klinkt aardig volwassen voor een tiener. In ons nieuwe magazine leer je Daramy weer wat beter kennen, want de vragen van onze leden waren creatief en de vleugelspeler gaf overal antwoord op!

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >