Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boosheid Álvarez maakte snel plaats voor vertrouwen: 'Ajax had me nodig'

Edson Álvarez worstelde na zijn transfer van Club América naar Ajax met zijn onzekerheid. Hij moest wennen aan een nieuwe cultuur en een andere speelstijl. Door zijn afkomst voelde de Mexicaan bovendien een extra grote bewijsdrang.

14 oktober 2021 - 15:20
Alvarez Groningen 1200
Álvarez had het gevoel door zijn nationaliteit een stapje extra te moeten zetten. © Pro Shots

Een transfer maken naar een club die het seizoen daarvoor Real Madrid en Juventus van de mat heeft geveegd is niet makkelijk. De lat lag daardoor hoog en de verwachtingen waren groot. Álvarez had moeite om de druk die dat met zich meebrengt van zich af te laten glijden.

“Ik was ook nog eens de eerste Mexicaan die voor Ajax ging spelen. Brazilianen en Argentijnen kennen jullie in Europa. Die hebben minder te bewijzen. Door mijn nationaliteit had ik het gevoel dat ik een stapje extra moest zetten,” vertelt Álvarez in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life.

Daarin vertelt hij ook openhartig over de moeilijke beginperiode die hij in Amsterdam achter de rug heeft. Bij supporters en analisten was hij het mikpunt van kritiek, terwijl zijn vriendin en pasgeboren dochter Nederland op dat moment ook nog eens tijdelijk moesten verlaten. Bovendien mocht de middenvelder maar weinig aan de aftrap verschijnen. Het leidde ertoe dat Álvarez in de winterstop zijn vertrekwens kenbaar maakte bij de club, maar Ajax weigerde mee te werken.

Aanbevolen
Daramy leerde bij FC Kopenhagen veel van ‘mooi persoon’ Fischer

“Ik ben toen wel even boos geweest,” bekent hij. “Toch had ik het besluit te respecteren en ergens gaf de beslissing me een goed gevoel. Er sprak vertrouwen uit. Ajax had me nodig.”

Inmiddels is Álvarez uitgegroeid tot een zeer gewaarde kracht op het middenveld. “Toch voel ik me nog altijd geen basisspeler,” vervolgt hij. “Daarvoor heb ik teveel op de bank gezeten. Het geeft ook niet. Ik wil het gevoel hebben dat ik moet jagen op een basisplek, zo blijf ik scherp en alert. In onze selectie is dat nodig. We beschikken over veel goede spelers. Als je één moment niet oplet, ben je je basisplek kwijt.”

Op welke manieren Álvarez in zichzelf investeert legt hij uit in het volledige interview. Daarin vertelt hij ook meer over de hulp die hij krijgt van een Mexicaanse psycholoog, wijst hij op de rol van Erik ten Hag, roemt hij zijn ploeggenoten en spreekt hij zijn verwachtingen voor de Champions League uit.

Wil jij ons magazine ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >