Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind nieuwe ambassadeur Hartstichting

Daley Blind zet zich in als ambassadeur voor de Hartstichting. Uit eigen ervaring weet hij hoe belangrijk een gezond hart is. Daarom spoort hij Nederlanders aan om het vertrouwen in hun hart terug te winnen, gezond te blijven of juist weer in beweging te komen. Zo hoopt hij vooral jongeren ervan te doordringen dat ze goed voor hun hart moeten zorgen.

06 oktober 2021 - 08:23
Blind 1200
Blind kreeg op zijn dertigste een hartspierontsteking. © Pro Shots

“Als je denkt aan hartklachten, denk je toch vaak aan wat oudere mensen. Maar er zijn ook genoeg kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iets aan hun hart hebben,” stelt Blind in een persbericht van de Hartstichting.

“Kijk maar naar mij," vervolgt Blind. "Ik krijg heel veel positieve reacties, vooral van jongeren die zich er niet over uitlaten dat ze een hartprobleem hebben, zich er misschien voor schamen, en die niet meer durven te sporten. Ik hoop dat ik deze jongeren kan inspireren om wel te gaan sporten en weer zoveel mogelijk hun normale leven op te pakken.”

In Nederland zijn er op dit moment circa 1,5 miljoen chronische hart- en vaatpatiënten. Als we niets doen, neemt dat aantal in 10 jaar tijd met maar liefst 33 procent toe. “Erfelijke factoren spelen natuurlijk een rol, vooral als je op jonge leeftijd iets aan je hart krijgt”, zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Daarnaast vergroten roken, een ongezonde levensstijl en ongezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het fantastisch dat Blind mensen oproept goed voor hun hart te zorgen.”

Aanbevolen
Blind ziet Ajax van zichzelf verliezen en vindt dat hij moet spelen

Blind zelf doet dat al. “Ik leef gezond, eet gezond en sport veel.” Dat deed hij altijd al, maar nadat hij op zijn dertigste een hartspierontsteking kreeg, werd hij zich nog meer bewust van het belang van een gezond hart. Hij draagt sindsdien een ICD, een apparaatje dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen. “Ik pakte heel snel weer mijn normale leven op, ging heel snel weer sporten. Ook ik heb weleens angstige momenten gehad, maar ik ben het bewijs dat je ook als je iets aan je hart hebt nog aan (top)sport kunt doen.”

Dat vertrouwen probeert Blind door te geven door zijn bijdrage aan de campagne van de Hartstichting Luister eens wat vaker naar je hart. Op Facebook en Instagram steunt hij mensen als Stef, initiatiefnemer van de ICD Jongerendag, en lifestylecoach Josephine, die haar volgers op het belang van ontspanning na de inspanning wijst.

“Elke hartsituatie is anders, maar ik wil vooral meegeven dat als je weer durft te geloven in je eigen lichaam, je de angst die je misschien hebt kwijt kan raken en het leven dat je voorheen gewend was weer kan oppakken en dat je je daarin niet beperkt voelt omdat je iets aan je hart hebt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >