Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: met welke formatie win jij opnieuw van AZ?

Ajax reist zondagmiddag voor de tweede keer in korte tijd af naar Alkmaar. Deze keer staat er geen bekerduel met AZ op het programma, maar een eredivisiepotje. Tijdens de KNVB-bekerwedstrijd lukte het de koploper om AZ te verslaan, maar kunnen ze dat ook een tweede keer? En met welke formatie dan? Hoog tijd voor Ten Hags elf!

30 januari 2021 - 12:04
Th11az800
Martínez liet tijdens het bekerduel een hele aardige indruk achter. © Pro Shots

Erik ten Hag stuurde voor het bekerduel met de Alkmaarders een ‘B-ploeg’ het veld in. En dat ging eigenlijk best goed! Zelfs zo goed dat de wissels AZ uitschakelden in het toernooi (0-1). Edson Álvarez en Lisandro Martínez speelden zich weer aardig in de kijker en kunnen de laatste duels weer op meer speeltijd rekenen.

De goede prestaties van Álvarez in Alkmaar zouden voor hem best wel eens de ommekeer geweest kunnen zijn, want de Mexicaan mocht tegen Willem II (3-1) in de basis beginnen. Martínez lijkt nog iets verder van een basisplek af te staan, maar het zou ons niks verbazen als we de Argentijn zondagmiddag toch terugzien in de basiself. 

Waarom? Die vraag brengt ons gelijk bij de geblesseerden. Door de naam van Nico Tagliafico kan namelijk een streep. De Argentijnse krijger kreeg tijdens het duel met de Tilburgers een tik onder zijn oog, waarna een vervelende zwelling ontstond. Nico is helaas nog niet fit genoeg om zondag alweer mee te kunnen doen.

En dat biedt dus kansen voor Martínez! Zie jij hem als ideale vervanger op linksback, of zet je daar toch liever iemand anders neer? Noussair Mazraoui, Sean Klaiber, Devyne Rensch en zelfs Daley Blind zijn namelijk ook opties voor die positie. Aan jou de keuze! 

Hoog tijd dus om onze app te openen en aan de slag te gaan. Klik op tabblad 'de tribune' en buig je over de opstelling voor AZ-uit. Als je onze app nog niet hebt, begin je een stapje eerder. Namelijk met downloaden! Daarna kan ook jij de ideale opstelling maken.

Het is heel simpel: bepaal de tactiek en sleep Ajacieden naar de positie die jij voor ze in gedachten hebt. Klaar? Deel dan jouw formatie via de verschillende socialmediakanalen en voeg #tenhagself toe. Wedden dat jouw opstelling voer voor discussie oplevert?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >