Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe laat jij AZ struikelen en Ajax doorbekeren?

Januari is de maand vol toppers en Ajax rolt er tot dusver goed doorheen. Wie puur kijkt naar de resultaten zal tevreden zijn, maar toch is het spelbeeld niet zodanig dat de bekerontmoeting met AZ er eentje is waar je op voorhand vol vertrouwen naar uitkijkt. Hoe zet jij het neer?

19 januari 2021 - 16:26
Ten Hags Elf 1200
Speelt één van deze twee heren een rol in Alkmaar? Of alle twee? © Ajax Images

Als Ajax in Alkmaar zo start als tegen PSV of zich zo in de verdrukking laat spelen als tegen Feyenoord, moeten we nog maar zien of de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi wordt gehaald. We vragen jou dus een winnende tactiek te bedenken om vervolgens de geschikte poppetjes in te passen.

Er werd tijdens de klassieker heel wat gefronst naar aanleiding van de wissels die Erik ten Hag doorvoerde. Waarom zien we Lisandro Martínez nooit meer binnen de lijnen en wat deed David Neres op de bank als je hem toch niet benut? Nou ja, laat maar zien hoe jij denkt dat het wel moet.

En dan is er nog Mohammed Kudus. Wel fit, niet fit, bijna fit…? We zien de middenvelder gelukkig wel voluit gaan op de training, evenals Neres. Mogelijk kan het tweetal een rol spelen tegen AZ. Ook Ryan Gravenberch trainde mee en lijkt geen last meer te hebben van de onderrug.

Er lijkt dus genoeg om te kiezen, alhoewel er voorin één keuze minder is. Klaas Jan Huntelaar is niet meer beschikbaar voor #tenhagself. Helaas. Hij is elders nodig. Het wachten is slechts nog op de aankondiging van Schalke 04.

Hoe dan ook, open onze app en ga aan de slag. Klik op tabblad ‘de tribune’ en buig je over de opstelling voor AZ - Ajax. Als je onze app nog niet hebt, begin je een stapje eerder. Namelijk met het downloaden ervan. Daarna kan ook jij de ideale opstelling maken.

Dan is het heel simpel: bepaal de tactiek en sleep de Ajacieden naar de positie die jij voor ze in gedachten hebt. Klaar? Deel dan jouw formatie via de verschillende socialmediakanalen en voeg #tenhagself toe. Wie weet kijkt Ten Hag mee en anders wel je medesupporters. Voer voor discussie!

Mooi toch?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >