Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Nuttige' Álvarez ontvangt een compliment van Ten Hag

Het leven lacht Edson Álvarez toe de laatste tijd. Vriendin en dochtertje zijn eindelijk in Nederland en hij krijgt weer eens een beetje serieus speeltijd. De Mexicaan mocht tegen Willem II (3-1) zelfs in de basis beginnen en ontving negentig minuten later een compliment van Erik ten Hag.

29 januari 2021 - 14:03
Alvarezwillemiicar
Álvarez klapte er lekker op. Dat mag zeker gezegd. © Pro Shots

De ene na de andere 'hypetrain' vertrekt dit seizoen in de eredivisie en je moet snel zijn om nog op de Álvarez-trein te springen, want die begint inmiddels in beweging te komen. Zijn basisplek wordt gelekt, statistieken worden positief uitgelegd en hij leverde de assist bij de 1-0.

De trainer deelde een compliment uit. “Álvarez is een nuttige speler. Ik heb altijd geroepen dat we meer dan elf basisspelers hebben. Ik kon Edson tijdens deze wedstrijd goed gebruiken, nadat hij vorige week ook al duidelijk had laten zien dat-ie progressie heeft geboekt,” aldus Ten Hag.

“Ik verwachtte flink wat bluf bij Willem II, dat in een tweespitsensysteem speelde en daarin past hij prima om als slot op de deur te fungeren. Edson heeft zijn rol goed ingevuld. Het lukte hem ook om Daley Blind in zijn kracht te zetten, zodat hij meer op de aanval kon spelen.”

“Ik hoop dat hij verder gaat op deze weg. Ik zie progressie aan de bal en meer durf om naar voren te spelen. Prima,” luidde de tussentijdse evaluatie van de eindverantwoordelijke. Hoewel Álvarez leuk speelde, maakt één zwaluw – of duif, volgens Cruijff – nog geen spreekwoordelijke zomer.

Check de dynamische passmap van Ajax hieronder maar eens. Dan kun je zien wat er tijdens de wedstrijd tegen Willem II precies gebeurde. Álvarez speelde maar een bijrolletje in de opbouw en schoof de bal meestentijds in de voeten bij Ryan Gravenberch, die het moeilijke deel van het werk mocht opknappen.

Kortom, schep niet direct te veel kolen in de vuurkist van de locomotief. Ajax en Álvarez zijn er nog lang niet. We zijn wel uitermate benieuwd of hij zondag opnieuw in de basis mag starten. Aftellen maar!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >