Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kappersbond heeft haar op de tanden na juichactie Ajacieden

Wat als Zakaria Labyad en Quincy Promes geen 'kappersgebaren' hadden gemaakt na de 0-1? Dan was het waarschijnlijk een non-onderwerp geweest. Maar die gebaartjes werden dus wel gemaakt. En aangezien er deze dagen weinig gebeurt, worden kleine dingen uitvergroot en groot gemaakt. Check het voorbeeld van de kappersbond maar.

21 januari 2021 - 13:31
Kappersbondcar
Komt de kappersbond in opstand door het juichen van Labyad? © Pro Shots

Er zit duidelijk een haartje in de boter bij de branche-organisatie, want het orgaan denkt er zelfs over na om de KNVB te gaan inschakelen. Waarom? De kappersbond is er totaal niet blij mee dat Labyad en Promes kappertje speelden juist nu de gemiddelde kapper het zo moeilijk heeft.

Labyad ontkende naderhand dat hij afgelopen week naar de kapper is geweest om zijn coupe te laten bijwerken, maar dit had hij misschien beter met woorden dan met daden kunnen doen. Er blijken weer mensen boos. En we zijn toch al zo snel aangebrand ten tijde van lockdown.

“We kunnen allemaal goed tegen een grapje,” aldus Gonny Eussen van de kappersbond, om daarna aan te tonen dat die vereniging helemaal niet zo goed tegen een grapje blijkt te kunnen. “Die ongetwijfeld goed verdienende voetballers kunnen zich er vermoedelijk niets bij voorstellen dat veel kappers niet eens meer geld hebben om de boodschappen te betalen.”

De reactie van Eussen lezen we in het Algemeen Dagblad. En het is nog lang niet alles. “Dat je zo'n signaal afgeeft na het maken van een doelpunt is geen blijk van enig maatschappelijk besef. Deze voetballers staan volledig los van de realiteit. We hoopten dat voetballers zelf hun verantwoordelijkheid zouden nemen, maar blijkbaar is dit aan sommigen niet besteed.”

Eussen sluit niet uit dat hij namens de kappersbond aanklopt bij de KNVB of zelfs Ajax. Dit is in lijn met zijn Duitse collega's, want daar kwam de kappersbond eerder al in opstand. Overigens zijn het niet alleen voetballers die voor ophef zorgen met hun 'nieuwe haren', tv-presentatoren moeten volgens dezelfde bond precies hetzelfde goede voorbeeld geven.

“Ik zou ze een maand lang een kapperssalaris gunnen,” reageert Eussen als naar een passende straf voor Labyad en Promes wordt gevraagd. “Ofwel: een salaris dat al maanden achtereen begint met een minteken. Misschien dat ze dan een beter beeld krijgen van hoe zwaar het leven voor heel veel mensen, misschien wel hun supporters, op dit moment is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >