Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller ziet ondanks goede cijfers nog genoeg ruimte voor verbetering

Drie assists, twee doelpunten en een bak kritiek. Zoiets overkomt je alleen als kersverse spits in Amsterdam. Welkom bij Ajax, Sébastien Haller! De Ivoriaan kan zich zelfs wel een klein beetje voorstellen waar de kritiek vandaan komt. Hij ziet dan ook nog genoeg ruimte voor verbetering.

24 januari 2021 - 21:58
Hallercijferscar
Als je het wilt zien, belooft de start van Haller veel goeds. © Pro Shots

Haller was, achteraf, ook tijdens het bezoek aan Fortuna Sittard weer reddende engel. Mede dankzij zijn puntertje won Ajax alsnog, met 1-2. Eerder was hij ook al belangrijk uit bij FC Twente. En tegen PSV natuurlijk.

Kortom, mooie cijfers! Maar feit is ook dat Haller tegen in Sittard iets overtuigender voor de dag had kunnen komen. Hij stond twee keer oog in oog met de Fortuna-doelman. De eerste keer kreeg hij de bal vlak bij de keeper, de tweede keer had-ie best mogen scoren.

“Mijn cijfers zijn niet slecht, maar als je beter wilt, moet je je ogen niet sluiten voor je fouten. We kunnen veel beter, krijgen kansen genoeg. Met die kansen moeten we beter omgaan,” reageerde Haller tegenover ESPN.

“Ik ben blij, maar ik had een doelpuntje meer kunnen maken. Of zelfs twee. Dan wordt een wedstrijd voor ons ook gemakkelijker, want we kregen kansen genoeg om het af te maken. Het is nu al de vijfde keer op rij dat we kansen laten liggen. Je raakt er bijna aan gewend.”

Over wennen gesproken… Haller is nog nieuw en dat zie je er soms aan af. Hij moet nog een klein beetje leren aanvoelen wat er vanaf de flanken gebeurt. Dusan Tadic kiest nog wel eens voor een extra kap om vrij te komen, Antony voetbalt wat directer.

Haller is de eerste om te erkennen dat dit beter kan. “Er zijn best veel tactische regeltjes en dingen die ik me eigen moet maken. Het is totaal anders dan bij West Ham United. Ajax heeft andere ideeën en presst op zijn eigen manier. En ik moet wennen aan de spelers om mij heen. Dat heeft wat tijd nodig. Maar, zoals gezegd: het kan alleen maar beter worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >