Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Halfuurtje is voor basisklant Brobbey genoeg om Jong Ajax te helpen

Acht wedstrijden geleden was het. Ergens begin november. Dat was het moment waarop Jong Ajax voor het laatst een wedstrijdje in de Keuken Kampioen Divisie wist te winnen. Gelukkig werd er links en rechts nog gelijkgespeeld en nu werd er eindelijk weer gewonnen, met 1-2 van Jong FC Utrecht.

19 januari 2021 - 10:42
Brobbeyutrechtcar
Bij Jong Ajax lukt het allemaal best voor Brobbey. © Pro Shots

Dankzij deze broodnodige en langverwachte driepunter staan de Jong Ajacieden op de drempel van het linkerrijtje en hoewel prestaties ondergeschikt zijn aan persoonlijke ontwikkeling, verwachten we natuurlijk wel het een en ander. Het linkerrijtje is wat dat betreft het minimale.

Jong Ajax wordt al het hele seizoen geplaagd door blessures, spelers die met hun vorm worstelen en andere vormen van tegenslag, waardoor er telkens een zeer jonge, onervaren ploeg tussen de lijnen verschijnt. Brian Brobbey is iemand die het elftal vaak tenminste kop en staart weet te geven.

Brobbey was een tijdje van de kaart, nadat hij tijdens Ajax - Atalanta (0-1) een hersenschudding had opgelopen. De prestaties van de talenten van De Toekomst werden er in de tussentijd niet beter op. Nog altijd is Brobbey niet helemaal okselfris. Vandaar dat hij op sportpark Zoudenbalch al na een halfuurtje werd gewisseld.

Iemand na een halfuurtje wisselen zorgt voor gefronste wenkbrauwen, maar dat is nu niet nodig. Het was afgesproken om het zo aan te pakken. “Brian heeft in de klassieker nog minuten gemaakt en was er een tijdje uit. Hij kon maximaal dertig minuten spelen. Als je start, heb je tenminste een goede warming-up achter de rug,” verklaarde trainer Mitchell van der Gaag tegenover ESPN.

Brobbey had verre van dertig minuten nodig om de weg naar het doel te vinden. Nee, het was in de tweede minuut al raak! Maar vraag niet hoe... Een blinde bal over de as van het veld zorgde voor een blok, waarna de verdediging van Jong FC Utrecht tot twee keer toe slecht omging met de stuiterende bal. Op het randje van buitenspel lag de weg naar het doel vervolgens open.

Ook bij het tweede doelpunt zag de verdediging in de Domstad er niet al te best uit. Opnieuw pakte Jong Ajax de bal af op het middenveld en schakelde het snel om, waarna Victor Jensen plots alle vrijheid genoot. Bij de afronding kwam een gelukje kijken. Daardoor is officieel sprake van een eigen inzet van Christopher Mamengi, want de inzet van Jensen had meer weg van een voorzet.

Jong Ajax zou Jong Ajax niet zijn als het het zichzelf toch weer moeilijk maakte. Devyne Rensch had geluk dat vijf minuten voor tijd een handsbal onbestraft bleef, waarna Jong FC Utrecht even later alsnog toesloeg. Gelukkig was de blessuretijd al ingegaan bij het incasseren van de tegentreffer, waardoor er geen tijd meer over was om verdere kleerscheuren op te lopen.

De volgende wedstrijd van Jong Ajax staat gepland voor maandag de 25ste. Dan komt Kowet op bezoek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >