Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De jeugd heeft de toekomst!

Januari 2021 was een fantastische maand! Waar de concurrentie punten verspeelde, deed Ajax zowel in de competitie als in het KNVB-bekertoernooi uitstekende zaken. Maar, er gebeurt nog meer moois bij het eerste elftal. Jeugdspelers pakken hun kans!

31 januari 2021 - 21:29
Gastblogjeugdcar
Rensch begon tijdens AZ-uit voor het eerst in de basis! © Pro Shots

Door: Rick Klumper

Ajax mag zich zonder twijfel winnaar van de topmaand noemen. Met zes overwinningen en een gelijkspel lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen en is een grote stap gezet richting het kampioenschap en dus directe plaatsing voor de Champions League.

Opvallend is de rol van de pas achttienjarige uitblinker Ryan Gravenberch, die Ajax bij de hand neemt en het spel verdeelt. Daarnaast gaat er – terecht – veel aandacht naar de uitstekend keepende Andre Onana, de nieuwe kapstok van 22 miljoen en de persoonlijke 'remontada' van Edson Alvarez en Lisandro Martinez. Meerdere spelers zitten lekker in hun vel. Naast het presteren van deze bepalende spelers, waren er echter nog meer lichtpuntjes.

Als Ajacied word ik altijd erg blij als er jeugdspelers ingepast worden. Begrijp me niet verkeerd, de aankoop van Sean Klaiber was niet onlogisch en hij heeft de positie van rechtsback goed ingevuld bij afwezigheid van Noussair Mazraoui. Maar als een jeugdproduct als Devyne Rensch of Jurriën Timber moeiteloos meedraait, is dat toch wel extra lekker!

Als Ajacied word ik altijd erg blij als er jeugdspelers ingepast worden

Aangezien momenteel veel sociale activiteiten niet doorgaan, heb ik de afgelopen maand ook veel van Jong Ajax kunnen zien. De pas zeventienjarige Youri Regeer zet regelmatig de lijnen uit en broertje QuintenTimber maakte onlangs zijn rentree na maanden blessureleed. De naam Brian Brobbey behoeft geen verdere toelichting...

Het is fijn om te zien dat niet alleen de spelers van wie je het verwacht er staan als het nodig is, ook Jong Ajax levert zijn talenten af. De jeugd heeft immers de toekomst! Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Victor Jensen hebben dit seizoen hun debuut al mogen maken.

Wie is de volgende diamant die zijn opwachting maakt in Ajax 1?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >