Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en JC Arena in middenmoot veldencompetitie na 17 speelronden

Plek 8... Dat is momenteel de plek waarop Ajax en de Johan Cruijff Arena zichzelf terugvinden als we kijken naar de tussenstand van de jaarlijkse veldencompetitie. Om met de woorden van Erik ten Hag te spreken: er is dus nog wel wat lucht naar boven.

27 januari 2021 - 09:12
Gras Arena 1200
Toch krijg je flink zin om zelf te voetballen, bij het zien van deze foto. © Pro Shots

Ajax heeft er wel eens beter voorgestaan in de veldencompetitie, maarrrr, ook wel eens slechter. De tijd van koeien op het Arenagras ligt gelukkig ver achter ons, maar deze huidige plek 8 is niet iets om heel positief over te doen. Het zijn immers de captains in de eredivisie die de score bepalen.

Hoe het werkt? De aanvoerders geven wekelijks hun waardering aan de velden in de stadions. Na elke speelronde krijgt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van alle captains van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering voor het veld waarop zij zojuist hebben gespeeld. Dat gaat van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld). De JC Arena heeft nu een score van 3,56.

Grappige werkwijze, toch? Zie je Dusan Tadic al een berichtje sturen als hij net bij FC Emmen van het veld stapt? We noemen deze club natuurlijk niet voor niks, want het kunstgras in stadion De Oude Meerdijk bungelt helemaal onderaan de lijst. Sowieso scoren kunstgrasvelden traditiegetrouw slecht, want Heracles en Sparta bezetten plekken 16 en 17.

Wat dat betreft kun je zien wat er gebeurt als je doorschakelt naar natuurgras, zoals ADO Den Haag deed. De club uit de hofstad pakt – met een score van 4,12 – gelijk de tweede plek in de tussenstand, na vorig seizoen als laatste te zijn geëindigd.

De huidige koppositie wordt ingenomen door Feyenoord en het speelveld in De Kuip (4,75). De top 3 wordt compleet gemaakt door de grasmatten van AZ en Willem II.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >