Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vitesse-staf test negatief en mag tegen Ajax weer op bank plaatsnemen

De technische staf van Vitesse mag zaterdagavond tegen Ajax ‘gewoon’ plaatsnemen op de bank. Trainer Thomas Letsch en zijn assistenten zaten sinds vorige week in thuisquarantaine nadat er acht stafleden positief waren getest op het coronavirus. Letsch en zijn collega’s zijn donderdag negatief getest en dus mogen ze er in de Johan Cruijff Arena weer bij zijn.

26 september 2020 - 10:05
Vitessestafcorona1200
De staf van Vitesse werd behoorlijk getroffen door het coronavirus. © Pro Shots

Zowel Letsch als acht stafleden moesten het duel met Sparta nog aan zich voorbij laten gaan nadat ze enkele dagen voor de wedstrijd een positieve testuitslag terugkregen. Een groot deel van de technische staf is vervolgens in thuisquarantaine gegaan, waarna Edward Sturing de honneurs waarnam.

Sturing zit overigens tegen Ajax wederom op de bank. Het hoofd van de jeugdopleiding nam bij afwezigheid van Letsch en zijn assistenten de voorbereidende trainingen van afgelopen week over en dus maakt hij ook zaterdagavond deel uit van de technische staf.

De corona-uitbraak bij Vitesse had niet alleen invloed op de technische staf, maar ook op de spelersgroep. Al hoewel het aantal positieve testgevallen daar wonder boven wonder meeviel. Alleen Jacob Rasmussen testte positief, maar ook hij is donderdag weer genezen verklaard. De verdediger is alleen nog niet wedstrijdfit en maakt daarom geen deel uit van de selectie.

Datzelfde geldt voor Filip Delaveris, Max Clark en Roy Beerens. Ook dit trio moet de wedstrijd tegen Ajax een zich voorbij laten gaan. Sondre Tronstad is juist weer hersteld van een blessure, maar de middenvelder is nog niet fit genoeg voor een basisplaats.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >