Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veelgestelde vragen en antwoorden over de loting bij thuisduels

Veel gaat anders in aanloop naar seizoen 2020/2021. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Het feit dat er geloot moet worden om te bepalen wie naar binnen mag bij thuisduels van Ajax roept allerlei vragen op. Logisch ook wel. Daarom zetten we veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rijtje.

03 september 2020 - 17:09
vragenenantwoordencar
Hopelijk zijn de letters A-J-A-X steeds minder goed zichtbaar. © De Brouwer

Er zijn woensdagavond door Ajax mails verstuurd naar zijn seizoenkaarthouders. Door te reageren op deze e-mail kun je laten weten of je wilt meedoen aan de loting voor de eerste reeks van vier thuiswedstrijden. Daarna wordt bekeken hoe het verder gaat.

Maar eerst eens zorgen dat de Johan Cruijff Arena met 15.000 Ajacieden gevuld kan worden bij de eerste potjes voor eigen publiek. Hoe en wat gaat dit alles in zijn werk? Sowieso kun je via deze Q&A al op de nodige vragen antwoorden krijgen.

Wij hopen door middel van dit bericht een beetje extra helderheid te scheppen.

Ben ik verplicht om mee te doen aan de loting?
Nee, loten voor een plekje bij thuiswedstrijden is niet verplicht. Kies in dit geval voor de optie 'ik wil niet meedoen met de loting'. Laat het sowieso weten als je niet wilt meedingen en geef ook sowieso je keuze door als je samen een wedstrijd wilt bezoeken. Anders weet Ajax van niets.

Waarom ben ik verplicht een parkeerkaart af te nemen als ik aangeef per auto af te reizen?
Dit is gedaan om de looproutes zo efficiënt mogelijk te houden. Door het verplicht afnemen van een parkeerkaart kun je een parkeerplaats toegewezen krijgen waarbij de looproute richting ingang/vak het efficiëntst is.

Wat gebeurt er als ik ben uitgeloot?
Als de loterij geen kaartje oplevert of als je hebt aangegeven niet te willen meeloten, kom je in aanmerking voor compensatie. Je krijgt dan de keuze om per gemiste wedstrijd 1/17e van je seizoenkaart terug te krijgen. Dit geldt alleen als je misgrijpt of niet meeloot. Als je wel bent ingeloot, maar geen gebruik maakt van je kaartje, krijg je ook geen compensatie voor dit potje. Hartstikke logisch, vinden wij. Voor de overige drie duels kun je wel compensatie krijgen.

Kan ik een kaartje weigeren als ik ben ingeloot?
Nee, weigeren kan niet. Als je laat weten mee te willen loten, dan is de 'prijs' ook echt de prijs. Je krijgt dan een kaartje voor een van de vier wedstrijden en daar dien je ook gebruik van te maken. Geld terugvragen is eveneens niet mogelijk. Je kunt er wel voor kiezen om je kaartje over te dragen aan een andere Ajacied. Onderling een kaartje voor wedstrijd A ruilen voor wedstrijd B kan net zo goed, onder de voorwaarde dat je gebruik maakt van de mobiele kaartjes in de Ajax app.

Kan ik mijn kaart overdragen als ik ben ingeloot?
Oh jazeker, dit kan! Misschien heb je er rondom de oefenwedstrijdjes wel gebruik van gemaakt. Je hebt sowieso de Ajax app nodig omdat er tegenwoordig wordt gewerkt met mobiele kaartjes en ook het beantwoorden van de coronavragen gaat via dit kanaal. Je kunt de app ook gebruiken om een kaartje over te dragen, ook van seizoenkaarthouder naar een lid van SV Ajax.

Mag ik op het stoeltje direct naast een andere Ajacied zitten?
Dit mag, maar alleen als je tot hetzelfde huishouden behoort. In principe geldt overal de regel dat je 1,5 meter afstand moet houden, maar huishoudens vormen een uitzondering op de regel. Hiermee wordt rekening gehouden bij het toewijzen van de plekken.

Wat je sowieso kunt doen, is jezelf koppelen aan een andere Ajacied. Je wordt in dit geval samen geloot, waardoor je samen een wedstrijd kunt bezoeken. Ajax kan niet voor de volle honderd procent garanderen dat dit lukt, maar gaat wel zijn best doen.

Je kunt bij het koppelen maximaal één e-mailadres opgeven en als aanvullende voorwaarde geldt dat de Ajacied aan wie je gekoppeld wilt worden een seizoenkaart moet hebben in hetzelfde vak. Een tweede voorwaarde is dat je beschikt over één seizoenkaart, bij meerdere seizoenkaarten onder dezelfde naam vervalt deze mogelijkheid.

Als je aan elkaar staat gekoppeld – gebruik hiervoor het e-mailadres dat via Mijn Ajax bij de club bekend is – en samen wordt ingeloot, mag je nog steeds niet naast elkaar zitten, maar wel bij elkaar. Eigenlijk precies zoals je bij de oefenpotjes waarschijnlijk al hebt gedaan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >