Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vanaf oktober experimenten met meer en meer supporters in stadion

Het is klote, stom en vervelend, maar we moeten er de komende tijd met z'n allen het beste van zien te maken. Voetballen in coronatijd is niet bepaald als vanouds. Toch zijn we blij dat de eredivisie wordt hervat en wie weet mogen er dankzij experimenten vanaf oktober meer mensen naar binnen.

11 september 2020 - 09:59
Experimentoktobercar
Hopelijk kunnen de gaten snel gevuld worden! © De Brouwer

Het wordt een gek gezicht de komende speelronden om te voetballen in halflege stadions. Stiekem weten we dankzij de oefenpotjes natuurlijk al een beetje hoe het is en hoewel het door sommigen wordt omschreven als seks met drie condooms om, is het tenminste een nieuw begin.

Ajax mag in eerste instantie ongeveer 15.000 supporters verwelkomen, maar hoeveel worden het er vanaf oktober? Die vraag is plotseling actueel, omdat er plannen zijn om vanaf dat moment te experimenteren met het toelaten van meer en meer supporters op de tribunes.

“We gaan testen bij verschillende clubs in de eredivisie en eerste divisie en in verschillende stadions,” aldus Jan de Jong, interim-directeur van Eredivisie CV, in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. Het fijne is dat de Johan Cruijff Arena altijd vooraan staat zodra er iets getest kan worden, dus kom maar op!

“We gaan kijken wat er kan. Of er mensen op een kleinere ruimte in het stadion kunnen zitten. Op minder dan anderhalve meter. Niet het hele stadion, maar een paar vakken. Met een mondkapje op. Zoals in het openbaar vervoer,” vervolgt De Jong.

Het zou fijn zijn als het op die manier lukt om de huidige bezetting van pakweg 40 procent op te schroeven, maar financiële overwegingen mogen nooit het uitgangspunt zijn. Want het toelaten van meer publiek is op korte termijn hard nodig, aldus De Jong. “Anders blijft de sector niet overeind. Een jaar lang zonder publiek en zonder steun betekent geen betaald voetbal meer in Nederland.”

Zover komt het natuurlijk nooit, maar de waarschuwing is duidelijk. Desondanks weten we totaal niet wat het coronavirus straks met slechter weer voor ons in petto heeft en mocht het echt de foute kant opgaan, dan kun je experimenteren wat je wilt, maar komt er echt geen toestemming voor meer en meer supporters.

Laten we hopen op het beste!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >