Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber verlengt contract en toont Ajaxshirt met rugnummer 2

Het zijn opwindende tijden voor Jurriën Timber. De verdediger staat op het punt om door te breken in het eerste elftal en het vertrouwen van de technische staf is zo groot dat niet alleen zijn contract is verlengd, maar Timber ook een nieuw rugnummer krijgt. En rugnummer 2 toebedeeld krijgen, liegt er niet om.

18 september 2020 - 17:41
Timber2car
Timber speelde tijdens Sparta-uit al onder nummer 2. © Ajax Images

De negentienjarige Timber debuteerde tijdens de laatste wedstrijd van het pre-coronatijdperk, uit tegen sc Heerenveen. De omstandigheden waaronder hij staande moest blijven, waren echt niet gemakkelijk, maar mede dankzij een solide optreden van de verdediger werd met 1-3 gewonnen.

We weten allemaal welke positieve gevolgen die overwinning heeft gehad en ook de ster van Timber, die net als tweelingbroer Quinten in de jeugd uitkwam voor Feyenoord, blijft rijzende. Timber mocht vorige week invallen tegen Sparta (0-1) en deed ook toen wat er werd gevraagd.

Niet ieder talent gaat het halen, maar het vertrouwen bij Ajax is onwijs groot in Timber. Hij staat er goed op, zogezegd. Zo goed zelfs dat de aankondiging van zijn nieuwe contract gepaard ging met het uitreiken van een Ajaxshirt met rugnummer 2. Dit gebeurde uit handen van Edwin van der Sar.

Erik ten Hag vertelde eerder op de dag dat diverse jonkies het in zich hebben om snel onderdeel van de A-selectie te worden en daarmee doelde hij ook zeker op Timber. Kortom, het zijn spannende en leuke tijden. En, ook niet onbelangrijk: Timber verlengde zijn contract tot medio 2024.

Daarmee lijkt voorkomen dat we tijdens de volgende zomer alweer in de situatie komen dat er transferwensen en noem maar op worden geuit. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar goed. Laat Timber eerst maar eens echt zijn draai vinden in de hoofdmacht. Succes, Jurriën!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >