Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Ajax hebben plan 'in het hoofd' voor middenvelder

Tsja, wat moeten we hier van maken? We houden niet van speculeren – dat blijven we zoals altijd benadrukken – maar we denken wel iets interessants te hebben gespot tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - RKC. Luister eens goed wat Erik ten Hag zegt over een middenvelder.

19 september 2020 - 09:20
Hagplanonderonsjecar
We zijn benieuwd wat er schuilgaat achter deze opmerking. © Pro Shots

De trainer begint over een plan. Een plan, jazeker! Er is een plan. Even terug naar het begin. Er doken begin juli ineens berichten op dat Ajax werk maakte van Pierre-Emile Højbjerg. De Deen verruilde Southampton uiteindelijk voor Tottenham Hotspur en daarna werd het stil in Amsterdam.

Ondertussen vertrokken er met Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin verschillende middenvelders, waardoor de spoeling nog een stukkie dunner is geworden. En ondertussen blijft het maar stil. Of wordt die stilte binnenkort doorbroken...?

Die vraag is actueel sinds de persconferentie twee dagen voor Ajax - RKC. Die wedstrijd is zondag en zoals zo vaak komt het journaille dan bijeen om vragen te stellen aan de trainer. Dat gebeurt ook gewoon in coronatijd en het leverde vrijdag een onderonsje op over een 'nummer zes' tussen een verslaggever van Fox en de trainer van Ajax.

Na enkele vragen over Sergiño Dest werd er gegrapt en gegrold over wel of niet voor Ajax willen werken, waarna de verslaggever zo langzamerhand toch een antwoord op zijn vraag verwachtte. En toen deed Ten Hag een uitspraak die je best in de categorie opvallend kunt plaatsen. “We hebben een plan in ons hoofd... samenstelling selectie,” zei hij.

Het interessante is dat het hier gaat om de tegenwoordige tijd. Het is dus niet zo dat er een plan was of een plan is mislukt. Nee, er is blijkbaar een plan. Een plan dat nog steeds op tafel ligt. “Als we daaromtrent dingen gaan doen, dingen gedaan hebben, gaan we dat melden. Niet voor die tijd.”

Het klinkt natuurlijk als een flinke dooddoener om Ajax.nl tot begin oktober te F5'en. Dan is het ontleden van een uitspraak op video toch net een tikkie interessanter. We zijn benieuwd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >