Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Heimwee

Ik moet bekennen dat ik even twijfelde. Moest ik wel blij zijn dat ik dit potje had geloot? Juist nu onze regio roder en roder wordt in al die journaals. Dat ik Petrus aan de hemelpoort moet uitleggen dat ik zo nodig naar RKC-thuis moest. Dat Fred Grim, Kostas Lamprou en Vurnon Anita mij zo'n risico wel waard waren. Maar op een over andere manier was mijn vertrouwen groot genoeg.

20 september 2020 - 22:43
Stoeltje632021ajarkccar
Het is indrukwekkend hoe Ajax en de JC Arena dit managen. © De Brouwer

En dat is het nog steeds. Indrukwekkend hoe Ajax en de Johan Cruijff Arena dit managen. Tijdslots, minimale redenen om op de omgangen te zijn en vooral al die medesuppporters die zich gedachteloos aan de regels houden.

Hierdoor gaf het plukje scandeerders op en rond vak 413 een mooi rebels toefje sfeer. Ergens diep in de tweede helft hadden enkele biertjes de kalender in wat hoofden minstens een halfjaar teruggezet.

Op het veld was daar helemaal geen alcohol voor nodig. Daar speelde zich een behoorlijk authentieke Ajax - RKC af. Geen seconde waarin de voorspelbare toto-uitslag gevaar liep. Dubieuze VAR-momenten en een jongeling die zijn moment pakte. Mohammed Kudus werd terecht de man van de wedstrijd.

Wat wel bij mezelf opviel was dat ik iemand enorm miste. Excuus, ik ga nu iets zeggen wat dit seizoen waarschijnlijk beter tot zwaar verboden onderwerp kan worden uitgeroepen. We moeten, juist nu, gewoon verder.

Ik had namelijk vrij snel al heimwee naar Hakim Ziyech. Gewoon lullig van me, want er was genoeg voor mijn neus wat vertrouwen geeft voor komend seizoen. Maar het is niet anders. Ik miste de onvoorspelbaarheid van de geniale Drontenaar.

Ziyech was als het ware zijn koffers nog aan het pakken

Zelfs de quizvragen op de schermen voedden dit gemis. Meerkeuzevragen over een heatmap en over een speler met een percentage van 86 procent succesvolle passing, tegen Sparta. Ik zie juist het liefst een speler die dit soort statistieken weet te omzeilen.

Als het stadion leeg is en er van die paar gevulde stoeltjes niet gezongen mag worden, wordt wat er op het veld gebeurt nu eenmaal nog belangrijker. Ik kon er niets aan doen dat Hakims afwezigheid meteen zo zichtbaar werd. Voor hem kwam ik al een tijdje het liefst naar het stadion. Daarbij maakte dit stadionbezoek ruim een halfjaar in één klap veertien dagen. Ziyech was als het ware zijn koffers nog aan het pakken.

Begrijp me niet verkeerd, er waren deze eeuw een handvol seizoenen die dit Covid-concept niet hadden overleefd. Geen sfeer op de tribune en eindeloze tikkies terug was voor een leeg stadion een onmogelijke uitdaging geweest. Zo'n jaargang wordt dit niet. Het was weer geweldig om weer in het stadion te zijn. Een sentimenteel nostalgisch momentje hoort er net zo bij als dubieuze beslissingen van de scheidsrechter.

In een stadion waar Wim Suurbier negentig minuten vanaf de F-side toekijkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >