Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs krijgt tip van Bogarde: 'Je mag niet meer lachen'

Het seizoen 2020/2021 moet nu écht het seizoen van Perr Schuurs gaan worden. De twintigjarige verdediger lijkt grote stappen te zetten in zijn ontwikkeling en solliciteert nadrukkelijk naar een basisplaats. Alleen het lieve moet er nog af en Winston Bogarde helpt Schuurs daar graag bij.

12 september 2020 - 13:00
Schuursbogarde1200
Zondag geen lachende Schuurs op Het Kasteel dus. © Pro Shots

Er gaat geen interview voorbij of Schuurs stelt zelf dat hij ‘meedogenlozer’ moet worden op het veld, terwijl hij dat daarbuiten zeker niet is. De Limburger staat bekend als een lieve een sociale jongen, maar zodra hij voet zet op het veld, moet Schuurs zich om zien te toveren tot een killer.

Minder lief zijn op het voetbalveld, daar moet Schuurs dus aan werken. “Toen Perr twee jaar geleden bij Ajax binnenkwam, kwam hij in een totaal andere wereld met veel hogere eisen terecht. Dan moet je je aanpassen aan een hoger niveau. Minder lief zijn was zeker een van die punten,” schetst Ten Hag tijdens het perspraatje richting Sparta-uit.

Ook Ten Hag ziet dus een lieve jongen terug in het karakter van Schuurs, maar de oefenmeester vindt dat hij qua gedrag op het veld wat meer op een pitbull moet gaan lijken. En wie kan je beter bij die ontwikkeling helpen dan Winston Bogarde? De assistent-trainer heeft Schuurs onder zijn hoede genomen en leert hem meedogenlozer te worden.

“Als je kijkt hoe Bogarde als speler was, dan kan ik daar heel veel van leren,” vertelt Schuurs voor de draaiende camera van Fox Sports. “Het is alleen maar goed dat er iemand zo op mij let en met mij bezig is. Ik kan geen moment verslappen met Winston in de buurt.”

Schuurs spreekt veel met Bogarde. De oud-Ajacied geeft hem onder andere tips over zijn uitstraling op het veld. “Ik mag niet meer lachen als ik op het veld sta. Uitstraling is namelijk iets belangrijks naar je tegenstander toe. Ik moet laten zien dat er niemand langs mij komt en dat we de nul willen houden.”

Ajax trapt zondag 13 september tegen Sparta ein-de-lijk af voor de start van het nieuwe eredivisieseizoen, zonder een lachende Schuurs dus. Hopelijk kan er wel een lachje vanaf bij een doelpunt van Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >