Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Raad je plaatje, herken jij de Ajacieden op deze karikatuurplaat?

We hebben een leuke quiz voor je deze vrijdag! Tenminste, dat denken we! Hieronder zie je een selectieplaat van seizoen 2009/2010. Het is alleen geen foto, maar een tekening! Herken jij de karikaturen van de dertig Ajacieden?

18 september 2020 - 15:57
Quiz 1200 (1)
Herken jij de spelers van seizoen 2009/2010? @ Henri

Voor je begint, deze tekening is gemaakt door Henri Goldsmann. Als Supportersvereniging Ajax werken we al lang met de cartoonist samen, die vooral voor het Ajax Kids Clubblad strips en tekeningen maakt. 

In 2009 ging hij eens goed zitten om de selectie van toenmalig trainer Martin Jol op papier te zetten. Eerst schetsen, dan lijnen dik en inkleuren maar. De tekening kwam bij ons op de redactie plots boven tafel en dus dan is de stap richting een quiz zo gezet!

Wij hadden best moeite om sommige spelers te identificeren. Er ontbreken ook wel wat spelers. Denk aan Albert Luque en Christian Eriksen. We zijn benieuwd hoever jij ermee komt. De meeste spelers herken je vast wel, maar bij anderen zul je denken: 'ehhhhhhhh'. 

Je hebt zeven minuten de tijd om de namen hieronder in te kloppen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >