Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes wint met Nederlands elftal, zevenklapper voor Jong Oranje

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond bij de start van de Nations League een nipte overwinning geboekt op Polen (1-0). Promes speelde vrijwel de hele wedstrijd, terwijl Perr Schuurs niet van de bank kwam. Jong Oranje – met twee Ajaxtalenten in de basis – haalde eerder op de avond met 7-0 flink uit naar de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland.

05 september 2020 - 10:15
Copyright-ProShots-9099920
Promes was bij Oranje de enige Ajacied in de basiself. © Pro Shots

Er waren flink wat veranderingen voor het Nederlands elftal in aanloop naar het duel met Polen. Zo vertrok bondscoach Ronald Koeman naar FC Barcelona en moesten veel basisspelers door blessures afhaken. Het zal Perr Schuurs allemaal niet veel hebben uitgemaakt, want de verdediger zat tegen Polen voor het eerst bij de selectie van ‘het grote Oranje’.

Schuurs moest zijn debuut echter nog even uitstellen, want de verdediger kwam tijdens het Nations League-duel niet van de bank. Quincy Promes deed dat wel en speelde vrijwel de hele wedstrijd. Voordat de aanvaller naar de kant ging, zag hij nog wel hoe Oranje via Steven Bergwijn op een 1-0 voorsprong kwam. Daarmee werd ook gelijk de eindstand bepaald.

Waar er tijdens het duel met Polen dus weinig spectaculairs viel te beleven, was het eerder op de avond bij Jong Oranje genieten. De beloftenploeg – met Ryan Gravenberch en Noa Lang in de basis – haalde flink uit naar de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland (7-0). Jong Oranje ligt daarmee nog altijd prima op koers voor het EK.

Op dinsdag 9 september gaat de strijd om kwalificatie voor het EK onder 21 verder, als Jong Oranje om 20.00 uur aftrapt tegen Jong Noorwegen. Het Nederlands elftal komt al een dag eerder in actie. Italië is maandagavond om 20.45 uur de volgende tegenstander in de groepsfase van de Nations League.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >