Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oud-trainer: 'Als Kudus dribbelt, is de bal onderdeel van zijn lijf'

De eerste kennismaking met Mohammed Kudus smaakt naar meer. Veel meer. De twintigjarige wil graag magie laten zien op het veld. Je vindt een portret van de Ghanees in ons nieuwe magazine. “Je kunt op zijn rug gaan zitten, dan stopt-ie nog niet,” aldus één van zijn oud-trainers.

04 september 2020 - 12:05
kudusdribbelscar
Zie hier hoe de bal onderdeel wordt van Kudus' lijf. © Pro Shots

De geschiedenis tussen Ajax en Ghana is nog niet enorm rijk. We kennen Abubakari Yakubu, die ruim vijftig duels voor de club speelde en in 2017 helaas op 35-jarige leeftijd overleed. Het hart klopt echter niet sneller van namen als Kwame Quansah en Samuel Kuffour, terwijl ook Obodai nooit echt wist door te breken.

Een avontuur aangegaan met Ashanti Goldfields mislukte helaas, waardoor er nooit echt sprake was van het Ajax Cape Town van West-Afrika. Inmiddels grossiert het alsnog van de voetbalacademies in het land en op die manier kwam ook Kudus bovendrijven. Hij genoot zijn opleiding bij Right to Dream.

Via een samenwerking tussen Right to Dream en FC Nordsjælland kwam Kudus in Denemarken terecht, waar Flemming Pedersen meteen onder de indruk raakte van de toen nog zestienjarige. “Ik wist meteen dat we in hem een exceptioneel talent in huis hadden,” deelt de trainer met Ajax Life.

“Na zijn eerste seizoen kon hij al naar diverse clubs in de Premier League, maar Mohammed gaf aan zich nog niet klaar te voelen voor die stap. Hij wilde de Europese manier van spelen eerst beter onder de knie krijgen, tactisch beter worden.”

Over het aanvallende spel van de middenvelder – Pedersen ziet hem het liefst hangend op rechts spelen, dus als opvolger van Hakim Ziyech – kan hij alleen maar lyrisch zijn. “In de voetballerij vergelijk je een speler na een eerste indruk al snel met een andere speler. Bij Mohammed lukte me dat niet. Ik had zo'n type nog niet eerder gezien.”

“Als hij dribbelt, lijkt het of de bal onderdeel is van zijn lijf. Dat doet misschien aan het type-Messi denken, maar Mohammed is fysiek ook nog eens zeer sterk. Je kunt op zijn rug gaan zitten, dan stopt-ie nog niet. Die combinatie is uniek.”

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal over de Kudus de onbreekbare dribbelaar? Sprint dan naar je brievenbus voor de nieuwe uitgave van Ajax Life. Of klik hier om je aan te sluiten bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >