Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres over rentree: ‘Ik wist niet eens meer hoe het was om te voetballen’

David Neres is terug! Het waren negen lange, moeilijke en donkere maanden voor de Braziliaan, maar de aanvaller kan eindelijk weer vrijuit voetballen. Neres maakte tegen Sparta zijn officiële rentree in de eredivisie en dat was best wel weer even wennen.

19 september 2020 - 12:13
Neresrentree800
Neres vond het maar vreemd om opeens weer op het veld te staan. © Pro Shots

Zo’n negen maanden geleden sloeg het noodlot toe voor Neres. Tijdens het uitduel met Chelsea (4-4) kwam de Braziliaan met zijn voet verkeerd terecht in het gras. Neres voelde gelijk dat het niet goed zat, maar dat hij er zó lang zou uitliggen, had hij nooit verwacht.

Neres werkte hard aan zijn herstel, maar keer op keer weerhielden terugslagen hem van een rentree op het voetbalveld. De Braziliaan – die normaal gesproken altijd vrolijk is – dacht zelfs even aan stoppen. “Op een bepaald punt dacht ik dat ik voor niks aan het werk was. Je doet er alles aan en ziet geen verbetering, dan raak je ontmoedigd,” aldus Neres.

Het waren dus moeilijke maanden voor Neres, maar desondanks bleef de aanvaller hard werken aan zijn herstel. En dat werd uiteindelijk beloond, want de Braziliaan is weer volledig hersteld van zijn knieblessure. “Ik heb een zware tijd achter de rug, maar nu ben ik terug en sterker dan ooit.”

Neres maakte in het oefenpotje tegen Hertha BSC al zijn officieuze rentree, maar tegen Sparta kreeg hij ook weer zijn eerste officiële minuten in de eredivisie. En dat was toch eventjes wennen. “Het voelde vreemd om weer te mogen voetballen. Ik wist niet eens meer hoe het was. Ik was nog niet helemaal in vorm, maar het voelde ook heel goed om weer te doen wat ik het liefste doe.”

Het is nu zaak voor de Braziliaan om veel minuten te maken en uiteindelijk weer helemaal de ‘oude’ Neres te worden. “Ik denk veel terug aan de mooie momenten van voor mijn blessure. Dat motiveert me nog meer om die momenten te herhalen en dat gevoel weer terug te krijgen,” sluit Neres af.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >