Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Liefdesverklaring Younes aan Ajax: ‘Ik houd zó veel van de club’

Amin Younes vertrok in 2018 via de achterdeur bij Ajax. Met ruzie en chagrijn. Toch volgt hij het reilen en zeilen in de Johan Cruijff Arena met grote interesse, want de club zit bij de Duits-Libanees voetballer in het hart.

10 september 2020 - 10:36
Younes 1200
Younes ging niet lekker weg bij Ajax, maar de liefde is niet bekoeld. © Pro Shots

Ach Younes… Onder Frank de Boer was hij één van de spelers die uitblonk en verraste met zijn dribbels en acties. Een voetballer die het inmiddels wat ingekakte publiek wakker schudde met zijn frivoliteiten en later onder Peter Bosz vooral in de Europa belangrijk was.

Toch kreeg Younes al snel met de hoon van het kritische publiek te maken toen de acties even niet meer zo goed lukte. Het ging de aanvaller onder de huid zitten en toen volgde ook nog een aanvaring met Erik ten Hag over een invalbeurt vlak voor tijd. Younes bedankte en de camera’s legden het allemaal vast.

Wat er precies allemaal aan de hand was met Younes blijft een tikje raadselachtig, maar uiteindelijk streek hij na een hoop poeha bij Napoli neer. Je zou kunnen denken dat de kleine dribbelaar met wrok omkijkt naar Ajax, maar niets is minder waar. Nee, Younes is juist dankbaar voor zijn tijd in Amsterdam en stelt in een toffe podcast van VICE Sports dat zijn tijd op De Toekomst ‘de beste van zijn leven was’. Toe maar!

“De mensen moeten weten dat ik altijd alles heb gegeven voor Ajax. Ik houd zó veel van de club. Ik heb me altijd geprobeerd aan te passen, het voetbal en de mensen te begrijpen. Het was de beste tijd van mijn leven, echt waar.”

Zijn Amsterdamse jaren hebben hem gevormd, zo stelt hij zelf. “Ik ben een echte Ajacied geworden, echt supporter van de club ook. Ik speelde de hele jeugd in Gladbach, maar heb het gevoel dat ik bij Ajax pas echt heb leren voetballen. Ik zou het ook leuk vinden om na mijn carrière aan te sluiten in een functie bij Ajax. Ik zal altijd terug willen.”

Het is mooi te horen hoe Younes een liefdesverklaring richting Ajax de ether in slingert. Nogmaals, hij heeft het niet altijd makkelijk gehad bij de club. Soms was de kritiek misschien te hard, soms ging Younes er zelf ook niet heel handig mee om. De cultuur bij Ajax kon de vleugelaanvaller in elk geval bekoren.

“Hoe Ajax traint is bijzonder. Het is anders, echt speciaal. Zo veel kleine details moeten goed zijn. Dat verwacht iedereen bij Ajax ook. Het mooie is dat ze weten hoe goed ze zijn. Ze hebben schijt aan alles. Dat is leuk om te zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >