Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lang: ‘Voor de trainer is het onbespreekbaar dat ik wegga’

Noa Lang mag niet vertrekken bij Ajax, zo veel lijkt zeker. Erik ten Hag heeft de 21-jarige aanvaller verteld dat hij in Amsterdam moet blijven. Lang ziet dat wel zitten, want hij heeft maar een doel voor ogen: slagen bij Ajax.

10 september 2020 - 08:53
Lang 1200
Lang krijgt complimenten en soms een veeg uit de pan. © Pro Shots

Lang is een bijzondere en vrolijke snuiter, dat weet iedereen. Maar ook eentje met een gezonde dosis branie, dat werkelijk uitstekend bij Ajax past. En bij de club lopen genoeg mensen en ervaren spelers rond die de vleugelaanvaller in het gareel houden als het effe nodig is.

Al stelt de jongeling dat het kwartje inmiddels wel is gevallen. De verhuurperiode in de Grolsch Veste deed hem goed. Daar leerde Lang wat hij eigenlijk wel wist: het moet niet alleen aan de bal frivool, leuk en aardig zijn. Er wordt veel meer gevraagd. Zéker in Amsterdam.

Ondanks de interesse van verschillende clubs – FC Twente zou Lang maar wat graag weer naar Enschede halen – mag hij niet weg. Dat maken we op uit de woorden van Lang tegenover het Algemeen Dagblad. “Ajax ziet het in mij zitten. Ze geven me veel vertrouwen. Voor de trainer is het onbespreekbaar dat ik wegga. Dat heeft hij mij en mijn zaakwaarnemer verteld.”

Lang is niet op zijn mondje gevallen. Na zijn speeltijd in Lille (0-2), vorig seizoen, liet hij optekenen ‘gemaakt te zijn’ voor topvoetbal. De bewijsdrang is dan ook groot. “Ik wil laten zien dat ik het aankan. Dat ik de top kan halen. Dat gaat aardig nu, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Ik ben er nog lang niet.”

Dat laatste klopt zeker, maar dat Ten Hag gecharmeerd is van Lang is ook duidelijk. De speler heeft zijn lot dan ook volledig zelf in handen. “De trainer vindt dat ik volwassen ben teruggekomen uit Twente. Hij praat op de club ook veel met mij. Ik krijg complimenten, maar ik krijg soms ook op mijn kop, omdat ik nog wel eens te laconiek ben.”

Speeltijd gaat de talentvolle Lang zeker krijgen volgend seizoen, zeker nu er vijf keer gewisseld mag worden. Het is aan de speler zelf hoeveel speeltijd het wordt, maar Lang biedt zijn trainer in elk geval extra mogelijkheden voorin.

Al wil Lang meer. Dat hij in Amsterdam blijft vindt hij werkelijk uitstekend. “Ajax is en blijft mijn droom en hoofddoel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >