Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag in zijn nopjes met Lang én tandem Labyad-Promes

Erik ten Hag was na de 5-1-oefenzege op FC Utrecht uiteraard dik tevreden over wat hij allemaal had gezien. De trainer was desgevraagd vooral lovend over Zakaria Labyad en Noa Lang. En gaan we de tandem Promes-Labyad vaker zien?

14 augustus 2020 - 08:01
Lang-Labyad-1200
Ten Hag was zeer content met het optreden van dit duo. © Pro Shots

Tijdens het nabeschouwende perspraatje ging het natuurlijk over de eerste helft van Labyad. De aanvallende middenvelder speelde als spits en pakte de absolute glansrol door liefst drie keer te scoren voor rust. Ook Noa Lang kreeg de complimenten van zijn trainer.

“Zakaria heeft uitstekend en intelligent gespeeld,” klonk het dan ook uit de mond van de oefenmeester die hem zo goed kent. “Hij was de drijvende kracht in het druk zetten en de organisatie. Zakaria was goed tussen de linies aanwezig, maakte geweldige goals en was uitstekend in het samenspel met Quincy Promes.”

Ten Hag had Labyad in de spits geposteerd met Promes erachter. Dat beviel de oefenmeester prima. De spitspositie vond de trainer niet opmerkelijk. “Ik heb Zakaria bij Utrecht wel vaker in de spits opgesteld en weet dat hij daar goed uit de voeten kan. Hij en Quincy vinden elkaar makkelijk en hebben een klik.”

Ook Noa Lang was ijverig, trefzeker en goed voor een assist op Nico Tagliafico. Ten Hag had het gezien en stelde dan ook dat de 21-jarige een ‘goed signaal’ had afgegeven.

“Dat Noa kan goed voetballen, wisten we al. Dit was een uitstekend optreden. Hij was dreigend aan de bal en kweet zich ook defensief goed van zijn taak."

Vooral dat laatste was iets waar Lang tijdens zijn verhuurperiode bij FC Twente aan wilde werken. Het frivole moest eraf. Voetballen was immers meer dan louter aanvallen. Hoe belangrijk is zijn verblijf in Enschede hierin geweest?

“Moah, die verhuurperiode is maar betrekkelijk kort geweest,” reageerde Ten Hag op de vraag van Ajax Life. “Hij speelde vorig seizoen bij Ajax ook al goede wedstrijden, maar hij heeft het vanavond echt heel goed gedaan.”

Of een nieuwe verhuurperiode in het verschiet ligt, liet Ten Hag nog even in het midden. “We gaan kijken hoe zijn spel zich verder voortzet in de voorbereiding. We kijken erna wel wat het beste is voor Ajax en Noa. Feit is dat we veel wedstrijden spelen en dus ook veel spelers nodig hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >