Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB met JC Arena en De Kuip kandidaat voor finale Nations League

De KNVB staat bij de Uefa op de stoep in de hoop weer eens een eindronde naar Nederland te halen. Het gaat niet om een EK of WK, maar om de finaleronde van de Nations League. Het is de bedoeling om wedstrijden te laten spelen in de Johan Cruijff Arena en De Kuip.

24 september 2020 - 17:13
Knvbkandidaatfinalecar
Oranje dient wel eerst groepswinnaar te worden... © Pro Shots

Huh, de Nations League? Ja, je weet wel, dat toernooitje waarvan Oranje vorige keer de finale verloor. Dit nieuwe toernooi is min of meer een vervanger van al die ellendige oefenpotjes en onderweg richting een echt EK of WK zit er zelfs een extraatje aan.

Dit doet pas terzake als je als land in de knel komt tijdens de kwalificatie, waardoor je als het ware altijd een joker kunt inzetten. Hoe dan ook, eerst is het tijd voor de Nations League zelf en Oranje kende een ietwat wispelturige opening door te verliezen (0-1) van Italië.

Er werd enkele dagen eerder wel gewonnen van Polen (1-0). De oranjehemden zijn straks onder leiding van Frank de Boer nog wel degelijk in de race zijn voor een plekje in de finaleronde en zal die ook moeten halen om met Nederland in aanmerking te komen voor de organisatie.

De Uefa bepaalde dat de winnaar van poule A de finaleronde mag organiseren en net als Nederland hebben Italië en Polen hier wel oren naar. Bosnië en Herzegovina heeft als enige van de vier geen bid uitgebracht. De KNVB stelt dat de finaleronde naar Nederland komt als poulewinst een feit is.

Als het Nederlands elftal groepswinnaar wordt, zijn de JC Arena in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip de speellocaties. De vier wedstrijden (halve finales, troostfinale en eindstrijd) worden tussen 6 en 10 oktober 2021 gespeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >