Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax puntloos na twee duels in Keuken Kampioen Divisie

Het is Jong Ajax ook in zijn tweede wedstrijd niet gelukt om aan de goede kant van de score te blijven. De talenten van De Toekomst dachten zich in de slotfase terug te vechten, maar moesten lijdzaam toezien hoe een benutte penalty van NEC'er Jordy Bruijn een nederlaag (2-1) inleidde.

12 september 2020 - 00:05
Jongajaxpuntelooscar
Kort na de gelijkmaker incasseerde Jong Ajax een nieuwe tik. © Pro Shots

Zo kan het gebeuren dat we moeten afdalen naar de kelder van de Keuken Kampioen Divisie voordat we Jong Ajax aantreffen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag staat na twee wedstrijden op nul punten en zit hiermee in hetzelfde schuitje als Top Oss en Jong AZ.

Bij het opnieuw piepjonge Jong Ajax was Dominik Kotarski met zijn twintig jaar de oudste van het hele elftal en die jeugdigheid lijkt voorlopig door te werken in de resultaten. Het bezoek aan NEC had best een puntje kunnen opleveren, maar het was ook weer niet zo dat Jong Ajax kans op kans stapelde.

Natuurlijk, er waren kansen. Maar die kreeg NEC ook. En de Nijmegenaren, de laatste jaren niet bepaald een hoogvlieger op het tweede niveau, waren ook iets doortastender. Dit bleek wel bij een corner in de negentiende minuut, waarbij Rens van Eijden zich onttrok aan diverse verdedigers en de bal in de verre hoek kopte.

Het penaltymoment in de 82ste minuut kende een soortgelijke aanleiding, toen Youri Regeer min of meer onbedoeld op de hakken trapte van Bruijn. Zo heel gevaarlijk oogde het moment niet eens en dus had een (lichte) overtreding totaal niet gehoeven, maar ja... De bal ging wel mooi op de stip en vormde de beslissing, want die klap kwamen de Jong Ajacieden niet meer te boven.

Dat was bijzonder spijtig, want amper twee minuten voor het penaltymoment was het vlaggenschip van De Toekomst op gelijke hoogte gekomen. Kenneth Taylor zette invaller Giovanni met een steekbal oog in oog met de keeper en de Braziliaan rondde af alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het was een momentje om van te smullen.

Het zijn ook van die lichtpuntjes die doen vermoeden dat er vroeg of laat punten worden gepakt, want in theorie is het mogelijk dat er beloftenploegen degraderen uit de Keuken Kampioen Divisie. Zover mag het voor Jong Ajax natuurlijk nooit komen, ook niet na een valse start. Er werd vorige week al ietwat geflatteerd met 0-4 verloren van Roda JC.

Hopelijk is drie maal scheepsrecht en kunnen na Jong Ajax - Jong PSV (aftrap 18.45 uur) de eerste punten worden bijgeschreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >