Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jongste Jong Ajax ooit helaas een maatje te klein voor Roda JC

Net als de andere beloftenploegen is ook Jong Ajax seizoen 2020/2021 gestart met een flinke nederlaag. Het excuus is echter duidelijk. Mitchell van der Gaag stuurde het allerjongste Jong Ajax aller tijden het veld in en nog lukte het bijna een uurtje om gelijke tred te houden met Roda JC. Helaas werd het 0-4.

30 augustus 2020 - 16:24
jongstejongajaxooitcar
Jong Ajax probeerde het wel, maar kwam kracht tekort. © Pro Shots

Het weekeinde voor zit propvol voor iedereen die een Ajaxshirt draagt, want met twee oefenpotjes van de hoofdmacht en een optreden van Jong Ajax was iedereen keihard nodig. Helaas kon Sontje Hansen niet ingezet worden omdat de uitslag van zijn coronatest nog niet binnen was...

Het deed weinig af aan het piepjonge elftal dat in de Keuken Kampioen Divisie binnen de lijnen werd gebracht, want de gemiddelde leeftijd bedroeg slechts 18 jaar en 170 dagen. Bij Roda liepen met mannen als Luijckx, Vossebelt en Alberg juist de nodige routiniers in de rondte. En die ervaren rotten hadden het nog best zwaar.

We kunnen niet zeggen dat Jong Ajax een heel goede wedstrijd speelde, want het bleek lastig om goede combinaties op te zetten. Dat is niet lullig bedoeld, maar gewoon een feit. En het geeft echt helemaal niets, want de namen die op het wedstrijdformulier stonden zou je eerder verwachten bij Ajax onder 19. Inderdaad kwamen een heel aantal jongens laatst in actie tijdens de Youth League.

Misschien sloeg het geschreeuw van Roda-trainer Jurgen Streppel wel op het onderstel van de spelers binnen de lijnen, want het constant tot in detail coachen van alle elf spelers tegelijk begon werkelijk alle aanwezigen op De Toekomst tegen te staan. Veel aanwezigen waren er trouwens niet. Er waren wat seizoenkaarthouders, er was wat familie en later druppelden de talenten binnen die eerder op de dag 2-2 speelden tegen 1. FC Union Berlin.

Die talenten zagen Jordy Croux vanaf de penaltystip de 0-2 op het scorebord schieten, nadat Kjell Scherpen eerder al zijn meerdere had moeten erkennen in een uithaal van Roland Alberg. Beide tegengoals werden geslikt na een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar later wordt deze middag gekoesterd als 'leerzaam'. Een rake kopstoot van Luijckx en bekeken schuiver van Vossebelt konden hier niets aan veranderen, maar die onderstreepten wel het verschil van jochies versus mannen.

Hopelijk zijn er 11 september wat meer vaste gezichten van de partij als een uitwedstrijd tegen NEC op het programma staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >